Bakan Soylu: Operasyonlarımız yeni başladı

Bakan Soylu, PKK için 'Operasyonlar yeni başladı' dedi ve ekledi: 7 Haziran anlayışını unutmayalım. Soylu, “AK Parti yüzde 34 ile başladı, 51’e çıktı. Şiddetle mi çıktı?” diye sordu. Kalabalığın, 'Hayır' diye bağırması üzerine gülümseyen Bakan Soylu'nun, "Hayır demeyin canım. Olmaz öyle şey deyin" demesi gülüşmelere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'un Akçaabat ilçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini anlattı. Operasyonların kararlıkla sürdüğünü belirten Soylu, "Hiç merak etmeyin. Operasyonlarımız yeni başladı" dedi.

'Sivil toplum kuruluşu referandum istişare toplantısı'nda konuşan Soylu, “Bugün geldiğimiz noktada, özellikle 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızdan sonra konuşmamız gereken bir tek mesele var. Artık siyaset ağzındaki baklayı çıkarmalı. Türkiye bataklığı kurutmalı. Onun için zengin olmalı, güçlü olmalı ve ayaklarının üzerinde durmalı. Güzel milletimiz muhasebe yapmalı, sistem sorgulaması yapmalı. Rejimle korkutulmayı bir kenara bırakmalı. Bu millet 67 senedir akıntıya karşı kürek çekmekte. 1950’den beri elde ettiğimiz bütün kazanımlar, bir çete iradesi tarafından gasp edilmekte" diye konuştu.

Salondaki bir katılımcının, 'Başbakanımız Lice’de sardı onları' şeklindeki söylemini yanıtlayan Bakan Soylu, şunları söyledi: "Hiç merak etmeyin. Operasyonlarımız yeni başladı, yeni. Kışın onlara hiçbir yerde nefes aldırmadık. Sadece teröristle mücadele etmiyoruz. Aynı zamanda terörle ve terörizmle mücadele ediyoruz. Hükümetimiz bu konuda büyük bir mücadeleyi ortaya koymaktadır. Onların ortaya koyduğu 7 Haziran anlayışını hiçbir zaman unutmayalım. 1 Kasım’da milletimiz onlara nasıl dersi verdi, hem de nasıl ders verdi."

'KILIÇDAROĞLU’NUN KAFASI İYİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Deniyor ki; 'AK Parti siyaseti kutuplaştırıyor.' Ben hiçbir işten anlamasam bu siyasetten az buçuk anlarım. AK Parti yüzde 34’le başladı. Bugün 57’nin üzerinde. Memleketimiz sadece bugün oynanan oyunlarla karşı karşıya kalmıyor. Çok yorulduk. Bu sistem bizi yordu. Bu sistem bizi endişeli ve sıkıntılı hale getirdi. AK Parti 34’den 57’ye çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi’ni takip ediyor musunuz? Oyunu takip edin. Onda oyun çoktur. Bu Kılıçdaroğlu’nda oyun çoktur. Dün en sonunda kafası güzel galiba diyor ki, ‘Önümüzdeki sistemde Başbakan da olacak’. O memleket idare etmiyor. Merak etmeyin. İçine FETÖ ile PKK kaçmış, onları idare ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi 24-25, 25-26 yani bir ileri bir geri. Peki bu hükümet hiç mi eksik yapmaz. Hadi ben, ‘2023, 2053’ dedim, sen de, ‘2030-2060’ de. Ama alışmış. Neye alışmış. Hazıra, iftiraya, hakarete ve yalana alışmış. Şimdi geçti o günler. Artık milletin borusu ötüyor."

'HAYIR DEMEYİN CANIM'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin otobüsüyle şehir turu attı, esnaf ve vatandaşları selamladı, ardından da Atatürk Alanı’nda vatandaşlara seslendi.

Parti otobüsü üzerinde konuşan Bakan Soylu, Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı, yeni sistemde parlamentonun çok daha güçlü olacağını söyledi.

Konuşmasında siyasetin kutuplaştırıldığı iddialarına tepki gösteren Bakan Soylu, “AK Parti yüzde 34 ile başladı, 51’e çıktı. Şiddetle mi çıktı?” diye sordu. Kalabalığın, 'Hayır' diye bağırması üzerine gülümseyen Bakan Soylu'nun, "Hayır demeyin canım. Olmaz öyle şey deyin" demesi gülüşmelere neden oldu.

'KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE'Yİ BAŞKA BİR MACERAYA SÜRÜKLEMEK İSTİYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bakan Soylu şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu’nun dünkü açıklamalarını dinlediğiniz değil mi? Ben size bir şey söyleyeyim mi? Ne dünyadan, ne Türkiye’den, ne Anayasa’dan, ne de milletten haberi var. Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime sesleniyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ni de, bir siyasi partiyi de tarihi bir yanlışa doğru götürüyor. Bir taraftan FETÖ’nün desteğini almaya çalışıyor, bir taraftan da dönüp PKK ile kol kola giriyor. Yaptıkları son derece yanlıştır. Terörün evine güç devşirmeye çalışanlara bunun hesabını bu millet soracaktır. Bugün bunun bedelini biz çok ödedik. Tam yumruk gibi olmamız, teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Tam diz çökertmeye başladığımız bir dönem içerisinde kulaklarına üfledikleriyle beraber Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi başka bir maceraya sürüklemek istiyor. Buna müsaade etmesin CHP’liler. Buna asla izin vermesinler. Benim hemşerilerim bunu en iyi şekilde anlar. Ey Kılıçdaroğlu, sen FETÖ ve PKK ile kol kola girmişsin, Türkiye’ye akıl veriyorsun. İlk önce dön aynaya bak da kendine akıl ver, kendine.” (TRABZON-DHA)