'Bunlar kara tren yolcusu'

Başbakan, CHP ve HDP'nin 'kara trende kaldığını' söyledi. 'Sandıktan 'Evet' çıkarsa terör bitecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin Bingöl mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Teröre büyük darbe vurduk. Tünelin ucunda ışık göründü, artık can çekişiyorlar. Size söz veriyorum, bu örgüt bitecek" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasında şu konular öne çıktı:

KİMSENİN ÜSTÜNLÜĞÜ OLAMAZ: Bu topraklar üzerinde hiçbir kimsenin, hiçbir etnik gurubun diğerine üstünlüğü olamaz. FETO'nun itleri de, kendisi de hesap verecek. Bu ülkenin, bu ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan bütün vatandaşlarımız başımızın tacıdır. Zazalar başımızın tacıdır, Kürtler başımızın tacıdır, Türkler başımızın tacıdır, Araplar, Romanlar, Türkmenler, ne kadar etnik grubumuz varsa başımızın tacıdır.

EVET ÇIKACAK: Korkunun ecele faydası yok, biteceksiniz. Allah'ın izniyle sandıktan 'evet' de çıkacak FETO da bitecek, PKK da bitecek, DEAŞ da bitecek.

EN FAZLA 10 YIL: Cumhurbaşkanlığı sistemi ile işleri daha hızlı gerçekleştireceğiz. Tek adam rejimi diyorlar bu kocaman bir yalan. En fazla 10 yıl görev alıyor, buradan diktatör çıkar mı? Bunlar kuyruklu yalan. Bu sistem Erdoğan için geliyor diyorlar, bu her doğan içindir.

MUHALEFET: CHP de, HDP de kara tren solcusu bunlar. Ülkeye hızlı tren gelmiş, uçakla yolculuk yaygınlaşmış, bölünmüş yollar Türkiye'nin her köşesine ulaşmış bunlar hala kara trende kalmış. CHP, HDP ne zaman bu ülkenin hayrına bir iş yaptılar? 16 Nisan'da bunlara bir kez daha ders vermeye hazır mısınız?"