'Merkel belediyeyi eleştirmedi'

Adalet Bakanı Bozdağ'ın hedefinde Merkel vardı. Bakan, Merkel'e "Ben buradan soruyorum bu insan haklarına uygun mudur değil midir?" sorusu yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta konuştu. Gagganeu Belediyesi'nin iptal kararını değerlendiren Bozdağ, Almanya Başbakan'ı Merkel'i eleştirdi.  Öte yandan Alman Bakan Maas'ın perşembe günü, saat 13.00'te Bakan Bozdağ'dan 'Bulunduğunuz yere ben geleyim, acil görüşelim önemli' diyerek, randevu istediği iddia edildi.

Bozdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Perşembe günü saat 18:00'de Adalet Bakanı ile görüşmemiz olacaktı. Ne olduysa bir müdahale oluyor. Bunun bir müdahale olduğu çok açıktır ve belediye bu toplantıyı iptal etmiştir. Bizim kanaatimiz belediyenin üzerinde bir irade vardır. Bunu belediyenin aldığı bir karar olarak görmüyorum. Merkel bizim müdahalemiz yok diyor ama kararı eleştirmiyor. Belediye yanlış yapmıştır diye bir açıklamaları yok. Ben buradan soruyorum bu insan haklarına uygun mudur değil midir? Merkel, yanlış bulduğunu ifade etmemiştir. Bize yapılan faşist bir uygulamadır. Geçmişteki hastalıkları depreşmiştir. (HABER MERKEZİ)