MHP'li Akçay: CHP, PYD'yi meşrulaştıracak

MHP'li Akçay Sosyalist Enternasyonal PYD'yi resmen tanıdığını söyledi. Akçay, "2-4 Mart tarihleri arasında Kolombiya'da yapılacak sosyalist Enternasyonel toplantısına katılacak olan CHP, e PYD'yi uluslararası hukuk bağlamında meşrulaştıracaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP'nin Sosyalist Enternasyonel toplantısına katılmasının PYD'yi meşru bir aktör olarak kabul etmesi anlamına geleceğini söyledi. Akçay, CHP'nin Atatürk Havilamanı'na çekilen Kürdistan bayrağına tepki göstermesini de istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı, Mesut Barzani'nin İstanbul ziyareti sırasında Atatürk Havalimanı'ndaki göndere Kürdistan bayrağı çekilmesiyle başlayan tartışmada CHP'nin tavrını eleştirdi.

BÖKE'NİN SÖZLERİNE TEPKİ

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin Kürdistan bayrağına ilişkin "Her konuda bir sözü olan Sayın Bahçeli'nin belki de kendi seçmenlerine anlatacağı bir şey olabilir" açıklamasına tepki gösteren Akçay, şöyle dedi:

"Sayın Genel Başkanımız partimizin grup toplantısında çok net ifadelerle sözde Barzani bayrağının Türk topraklarında asılmasını eleştirmiş ve önemli sorular yöneltmiştir. Ancak iki gündür hiçbir CHP sözcüsünden ve Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu'ndan söz konusu bayrak hadisesine yönelik hiçbir eleştiri ve net bir açıklama gelmemiştir. Sayın Böke basın toplantısında “Bunun değerlendirmesini Türkiye'de halka bırakmak gerekiyor' ifadesini kullanmış ancak parti sözcüsü olarak bu vakaya ilişkin hiçbir yorum yapmamıştır. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu grup toplantısında 1 saate yakın konuşurken Barzani'nin sözde bayraklarını neden gündemine almadı? Sessiz kalarak bu bayrakların havalimanlarında, ikili görüşmelerde boy boy gösterilmesini onaylamış mı oluyorsunuz?"

SOSYALİST ENTERNASYONEL TOPLANTISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'PYD'yi terör örgütü olarak görmediğine ilişkin ifadeleri olduğunu' söyleyen MHP'li Akçay, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçardaroğlu 21 Ekim 2014 tarihinde PKK'nın Suriye uzantısı YPG/PYD için 'Bizim için terör örgütü değildir' ibaresini kullanmıştı. CHP şimdi de PYD'yi uluslararası hukuk bağlamında meşrulaştıracaktır. Bilindiği gibi Sosyalist Enternasyonal 2-4 Mart tarihleri arasında Kolombiya'da toplanacaktır ve CHP bu toplantıda Sayın Umut Oran ile temsil edilecektir. Sosyalist Enternasyonal PYD'yi resmen tanımıştır. CHP'nin bu toplantıya katılması kendilerinin PYD'yi meşru bir aktör olarak kabul ettiği anlamına gelecektir. CHP daha önce de Sosyalist Enternasyonel'in Güney Afrika'daki toplantısında, Türkiye'nin iç sorunu olan terör sorununun uluslararası bir soruna dönüştürülmesine yönelik alınan kararın altına da imza atmıştı. CHP sözcüleri bu konudaki görüşlerini açık ve net olarak ifade ederlerse bizim de merakımız giderilecektir." (ANKARA/DHA)