Seçime giremeyecek HKP'den tepki

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut partisinin seçimlere katılamayacak olmasına tepki göstererek, "'HKP’li Nurullah Dayı' Tayyib’in TRT’sinde halka seslenme imkanı buldu. 48 yıllık devrimci mücadelesinin tarihinde ilk kez herhangi bir televizyondan halkımıza ilk hitap etme anıydı bu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkın Kurtuluş Partisi, YSK tarafında seçimlere katılma yeterliliğine sahip olmadığının açıklanmasına tepki gösterdi. Partinin Genel Başkanı Nurullah Ankut yaptığı açıklamada, "Partimiz Seçim Yasası’nın öngördüğü biçimde Türkiye’nin illerinin yarısının fazlasında ve onların ilçelerinin üçte birinde örgütlenmiş bulunmaktaydı. Seçimlere katılmaya hak kazanmak için yeterliydi bu oran. Nitekim 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerine bu hakkımız doğrultusunda katılabilmiştik" dedi. Ankut, "Yüksek Seçim Kurulu 2016 Ocağında da bizi-Partimizi seçime girmeye hak kazanan partiler arasında göstermişti. O günden bugüne 4 ilimizde ve onların üçte bir ilçesinde de örgütlendik ilaveten. Yani örgütlülüğümüz eksilmek şöyle dursun arttı ve hâlâ da sürmektedir örgütlenme çalışmalarımız başarılı bir şekilde. Amacımız tüm illerimizde örgütlenmektir. Gelin görün ki, Yüksek Seçim Kurulu 2017 Ocak sonunda yayımladığı seçimlere katılma yeterliliğine sahip olan partiler arasında partimizin adını saymadı, göstermedi" dedi.

'HKP'Lİ NURULLAH DAYI HALKA SESLENME FIRSATI BULMUŞTU'

"2015 Haziran’ında ne oldu? 'HKP’li Nurullah Dayı' Tayyib’in TRT’sinde halka seslenme imkanı buldu. 48 yıllık devrimci mücadelesinin tarihinde ilk kez herhangi bir televizyondan halkımıza ilk hitap etme anıydı bu" diyen Ankut, bu konuşmasından sonra seçimlere katılmama kararının bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alındığını savundu. Ankut, "Hukukun zerresi bulunmuş olsaydı eğer şu an Türkiye’de böylesi bir hak ihlali asla yapılamazdı. Nitekim, hukukçu yoldaşlarımız bu hukuksuzluk konusunu koyunca ortaya netçe, Yargıtaydaki bir görevli savcıya; dolaylı biçimde de olsa şu şekilde itiraf etmek zorunda kalıyor yapılanın gerçek sebebini bu savcı: '2 Haziran 2015 sonrasında işler değişti.' Aslında her şeyi anlatmaya yetiyor, bu cümle değil mi, arkadaşlar" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)