Sırrı Süreyya Önder: 'Hayır'ı sandıktan HDP çıkaracak

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder partisinin grup toplantısında konuştu. Önder, 'HDP'ye siz hayır kampanyasının içinde fazla görünmeyin' dendiğini söyledi. Önder ayrıca, "Bu lafı, gençlerin deyimiyle, atın fava bekleyin. Üç vakte kadar PYD’nin ne kadar önemli bir müttefik olduğu ortaya çıkacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin TBMM Grup Toplantısı'nda partinin Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder konuştu. Önder referandum sürecinde HDP'ye yönelik her gün çeşitli hakaretler yapıldığını söyledi. HDP'ye 'hayır kampanyasında fazla görünme' dendiğini belirten Önder, "Kürdün hanesi viran edilmiş, Kürdün kentleri haritadan silinmiş, kendini demokrat sananlar HDP'ye 'hayır kampanyasında fazla ortada görünme' diyor. Hayır'ı sandıktan çıkaracak HDP'den başka bir güç yoktur" dedi. Önder bu tutumu Kürdü insandan saymayan dolayısıyla seçmenden de saymayan bir tutum olduğunu söyledi. Önder, "Ama halk kimin mücadeleden kaçtığını, kimin gerçek bir dayanışma gösterdiğini biliyor. DİSK bu konuda gerçek bir dayanışma örneği göstermiş, sadece bir emek örgütlenmesi değil aynı zamanda dayanışma nasıl olur, yanyana durmak nasıl olur, bunu gösterdi işçi sınıfına buradan bin selam" dedi.

Önder'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

SANKİ BOYKOT TARTIŞILIYOR GİBİ: Cezaevindeki yoldaşlarımıza onları hiç unutmadığımız ama er geç halaylarımıza onları da katacağımızın sözünü veriyoruz. Bu halk nefesini tutmuş, bu zalimlerle büyük bir bedel ödemeden, hesaplaşacağı günü bekliyor; o da bu sandığın kurulacağı gündür. Sanki boykot tartışılıyor gibi yaparak sinsice boykotu örgütlemeye çalışıyorlar. Yedi cihan duysun, biz ‘HAYIR’ı örgütleyeceğiz.

YİĞİTSENİZ YOLDAŞLARIMIZI BIRAKIN: Binali Bey’i izledim, Allah bir insana zeval vermeden önce aklını alırmış. Aksaray'a gittim yüzde 90 evet çıkıyor diyor. HAYIR çıktığında, senin başbakanlığına da HAYIR çıkacak! Bizim hiçbir belediye eşbaşkanımızın kapısında muhafız yoktu. Halkla aramızda hiyerarşi yoktu. Şimdi binaların önünde TOMA’lar var! Rakibinin ellerini bağlayıp vuruyor, bakın nasıl dövüyoruz diye caka satıyorlar. Yiğitseniz yoldaşlarımızı bırakın, o zaman görelim! AYM’ye sesleniyoruz. Yarından tezi yok iradenizi ortaya koymak zorundasınız. Meslek onurunuz tüm baskıların üzerindedir, biliyoruz. 7 Haziran korkusunun şunları getirdiği noktaya bakın... Özgürlük tutkusunun sonu yoktur ama zulmün sonu vardır!

CHP'Lİ DE OLSA MHP'Lİ DE OLSA... Biz dar kafalı siyasetçiler gibi değiliz. Zulme direnen CHP’li de olsa MHP’li de olsa, yan yana durmaktan ancak onur duyarız! İşinden atılan bütün bilim insanlarına “Geçmiş olsun değil, gelecek olsun” diyorum. O gelecek, 16 Nisan’da gelecek. Bizim barış ısrarımız bir aczin ifadesi değildir. Herkes bunu aklına böyle soksun! Bu ülkenin yarınlarına olan inancımızın gereğidir. Kimse barış ısrarımızı “Artık geçti” diye yormasın. Bu siyasal çizgi ağır bedeller ödedi ama barış kararlılığından hiç vazgeçmedi.

PYD'YE ASIL YASLANAN ÖNCEKİ HÜKÜMETTİ: Figen Yüksekdağ’ın PYD meselesine dair cümlesini suç gibi yutturmaya çalışıyorlar ya, esas PYD’ye yaslanan bundan önceki hükümetti. Bu lafı, gençlerin deyimiyle, atın fava bekleyin. Üç vakte kadar PYD’nin ne kadar önemli bir müttefik olduğu ortaya çıkacak. ‘Halk bu tekliften bir şey anlamadı’ diyorlar. Kürt halkı anladı, size de anlatacak. Az hele bekleyin 17 Nisan olsun göreceksiniz. Aleviler anlamamış olabilir mi? Adını ve inancını küfür yerine kullanıyorsunuz! Anladılar, size anlatacakları günü bekliyorlar. Kadınlar anlamadı mı? Kadın cinayetlerin bakın. Anlayıp anlamadıklarını size de anlatacakları o gün gelecek! Sur’un, Cizre’nin, Nusaybin’in dili yok, anlatamazlar nasıl günler geçirdiklerini. Ama biz tanığız. Biz anlatacağız. Halkın binlerce HAYIR gerekçesi var, sizin ise bir tek evet gerekçeniz var. 17 Nisan sabahı çok daha güzel bir ülkeye uyanacağız.