Çiftçinin kredi borcu yeniden yapılandırılacak

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, çiftçilerin Ziraat Bankası'na olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıklayacak. Kurtulmuş, akademisyen ihraçları için de, "KHK'lerle verilen nihai bir karar değil. Oluşturulacak 7 kişilik kurul, varsa yanlışlıkları hızla düzeltecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkünde toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı, çiftçilerin kredi borçlarının öteleneceğini söyledi. Kurtulmuş, konuya ilişkin, "Çiftçi kardeşlerimizin tarım ve kredi borçları yeniden yapılandırılacaktır. Bunlar Bakanlar Kurulu'nda ele alınmıştır" açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, akademisyen ihraçlarına ilişkin bir soru üzerine ise, "KHK ile verilen karar nihai bir karar değil. Yanlışlıklar varsa düzeltilecek. 7 kişilik bir kurul, mekanizma kuruyoruz. İtirazlar buraya yapılacak. İlgili bakanlıklar buraya temsilci verecek. Ve bu kurul hızla çalışacak. Birtakım kuşkular varsa bunlar giderilecek.

Kurtulmuş, gazetecilerin sorularına ise şu yanıtları verdi:

MENBİÇ VE RAKKA OPERASYONLARI: Bu operasyonlar Türkiye'nin ulusal güvenlik ihtiyacının bir parçasıdır. DEAŞ ve PKK/PYD Kuzey Suriye'de faaliyet gösterdi, göstermeye devam ediyor. Cerablus'ta başlayan operasyon El Bab'a kadar uzandı. ÖSO'nun zaferiyle bu operasyonun sonuçlanacağını görüyoruz. Bunun arkasından ABD ile Türkiye arasında bir mutabakat vardı. PYG/YPG unsurları Münbiç'in doğusuna çekilecekti. Bunu bekliyoruz. Türkiye'nin ulusal güvenliğini sağlayacak adımların atılması için hareket ediyoruz. Türkiye, uluslararası koalisyonla belirli bir mutabakat oluşursa, hem Münbiç, hem Rakka'nın temizlenmesi konusunda adım atabilir. Türkiye hem Rakka'dan IŞİD'in temizlenmesi, PYD/YPG unsunlarının yerleştirilmemesi için adım atılabilir. Bunu önümüzdeki günler belirleyecektir.* HAYIR

ERDOĞAN VE YILDIRIM'IN HAYIR ELEŞTİRİLERİ: Bu referandumun önce TBMM'de kabul edilmesi, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak olması demokrasi bakımından bir kazançtır. Bu kampanya süresince 'evet' diyenler de 'hayır' diyenler de olacak. PKK'nin üst düzey yöneticilerinin 'hayır' çıkması için görüşlerini açıkladığını görüyoruz. FETÖ'nün içinde 'hayır' çıkması için gayret gösterenler olduğunu biliyoruz. Bütün 'hayır' diyenler terörist algısı çıkarmak başka bir şey. Türkiye'de milletin düşmanı olan unsurların sistematik olarak 'hayır'a destek verdikleridir. Terör unsurlarının 'hayır'a destek vermeleri, 'Hayır diyenler teröristtir' anlamına gelmiyor.

ÇİFTÇİLER İÇİN YAPILANDIRMA TARİHİ: Bunun bir takvimi var ancak ilgili bakanlıklar açıklayacaktır.

ÖZEL TV'LERİN YAYINLARI İLE İLGİLİ CEZALAR: Özel televizyon kanallarına haksız ve çok yüksek cezalar gelmiştir. Rekabete açık bir alandır özel televizyon kurumları. Belli kısıtlarda hareket etmeleri, belli oranlarda yayın yapacak diye bir kural olmamalı. Özel televizyonlar olmasaydı haklı bir eleştiriydi. 'Evet'i de, 'hayır'ı da destekleyen kanallar olacak. Her görüşten insanlar kendisine yakın görüşten insanlarla görüşlerini paylaşabilir. Bu haksızlık ortadan kaldırılmıştır.

KHK'LERLE AKADEMİSYEN İHRAÇLARI: KHK'larda olası bir takım yanlışlıklar varsa düzeltilmesi için mekanizmayı kurmuştuk. KHK'lerle ihraçlar nihai karar değil. Eğer yanlışlık iddiası varsa bir yasal mekanizmamız var müracaatlar yapılır, sonuç alınmaya çalışılır. Bu mekanizma hızla kuruluyor. 7 kişilik kurum kuruyoruz. Tabiri caizse Anayasa Mahkemesi'nin de yükünü hafifletecek olan önemli bir mekanizmadır.