'Evrim teorisi eskimiş ve çürümüş'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AK Parti tarafından müfredattan çıkartılan evrim teorisi için "Evrim teorisi eskimiş ve çürümüş bir teoridir" dedi. Ayhan Bilgen'in gözaltına alındığı saatlerde konuşan Kurtulmuş "HDP'nin varlığı demokrasi için bir şanstı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başkaban Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te bir televizyon programına katıldı. Kurtulmuş, müfredattan çıkarılan evrim teorisinin eskimiş ve çürümüş olduğunu öne sürdü. HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in gözaltına alındığı saatlerde konuşan Kurtulmuş "HDP'nin varlığı demokrasi için bir şanstı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Referandum olacak ne sonuç çıkarsa çıksın başımızın üstünde Türkiye yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı. Bedelli askerliğe ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, "Terörle mücadelenin bu durumda olmasından kaynaklı bedelli askerlik herhangi bir biçimde gündemde değildir. Yakın zamanda da gündemimizde olmayacak" diye konuştu.

Kurtulmuş'un öne çıkan diğer açıklamaları ise şöyle, 

REFERANDUMUN EKONOMİYE ETKİSİ

Erken seçim ihtimali yoktur. Seçim meselesini bir kenara bırakmamız lazım. Referandumda ne karar çıkarsa çıksın, sonuç ne olursa olsun kabul edeceğiz. Referandumdan ne sonuç çıkarsa çıksın yolumuza devam edeceğiz. Bizim kanaatimizce çok yüksek "evet" oyu verecektir.

ERDOĞAN MEYDANLARA İNECEK Mİ?

Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi vereceği bir karardır. 6 aylık programı bellidir. Her gün sahada olan birisi. Miting meydanlarında olabilir, buna mani bir şey yok.

REFERANDUM KAMPANYALARI

Biz de katıldık kampanyaya. Demokrasinin güzelliği burada, herkes her şeyi söyleyebiliyor. Herkes kendi görüşünü açıklamada özgür, evet veya hayır dediği için linç kampanyası yapmak çok yanlış.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Bırakın otoriterleşmeyi, demokrasi daha doğrudan bir şekle bürünecek. Daha doğrudan demokrasi olacak. Yürütmeyi tek elde toparlıyoruz. Yasama ayrı, yargı da tamamen bağımsız şekilde fonksiyonunu icra ediyor. Kuvvetler ayrılığında sorun olmayacaktır.

BAHÇELİ VE MHP'NİN TUTUMU

MHP ile görüşmeler çok şeffaf yürütüldü. Kendisi açısından son derece tutarlı bir süreç izlemiştir. MHP seçmeni de süreci değerlendirecek. MHP seçmeni de genel merkezin gösterdiği istikamette oyunu kullanacağını düşünüyorum.

MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASI

Bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırıldı, savcılıklar harekete geçti. Hukuki bir süreç vardır. Siyasi tarafında ise, HDP'nin varlığı, Türkiye siyasetinin geleceği bakımından bir şanstı. Bu şansı büyütmenin yegane engeli HDP oldu. HDP keşke kendisini bu noktaya düşürmeseydi. HDP, ona oy veren halka ihanet etti. Tutuklu olmaları bizim karar vereceğimiz bir şey değil, dosyaları var. Burada tek tip bir karar yok. Devam eden süreçle ilgili konuşmamız uygun olmaz.

YUNANİSTAN'A KAÇAN DARBECİ ASKERLER

Bu kararı kınıyoruz. Dostluğa, müttefikliğe yakışmayan bir karardır. Yunanistan gibi darbelerden çeken bir ülkelerin darbecileri iade etmemesi anlaşılabilir değil. Avrupa'dan gelen baskılar nedeniyle alınmış bir karar. Önemli kararlar alabiliriz.