'Cumhurbaşkanlığı gelecek terör bitecek'

Siyasi partiler referandum hazırlıklarına başladı. AK Parti, 18 maddelik anayasa değişikliğini anlatacağı kitapçık hazırladı. AK Parti, 18 maddelik anayasa değişikliğinin kilit maddesi Partili Cumhurbaşkanlığını Başbakan ve bakanları örnek göstererek savundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis'te 339 oyla kabul edilen anayasa değişikliği için referandum tarihi beklenirken siyasi partiler de kampanya hazırlıklarına başladı. AK Parti, kampanyalarda kullanmak üzere 50 sayfalık bir kitapçık yayımladı. "Kararımız evet, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" adıyla yayınlanan kitapçıkta Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin genel faydaları sıralandı. Kalıcı siyasi iktidar, hızlı etkili icraat, güçlü yasama ve icraat, güçlü Meclis ve temsil, birlik ve uzlaşma, güçlü yönetim güçlü Türkiye faydaları içinde "Güvenli ve Huzurlu Türkiye" başlığı yer aldı.

TERÖR GÜNDEMDEN DÜŞECEK

Bu bölümde "güçlü hükümet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak" denilerek 6 madde sıralandı:

-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi terörle mücadelemize güç katacak.

-Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkin şekilde işletilecek.

-Terörle etkin şekilde mücadele edilecek.

-Terör Türkiye'nin gündeminden düşürülecek.

-Güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacak.

-İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacak.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANINA BAŞBAKAN ÖRNEĞİ

Kitapçıkta Cumhurbaşkanına partisiyle ilşki kurma imkanı veren madde Başbakan örneği ile açıklandı. Partili Cumhurbaşkanlığı ile siyasetin daha samimi ve reel bir zemine oturtulduğu belirtilen kitapta, "Cumhurbaşkanının partili olması seçildikten sonra bütün milletin Cumhurbaşkanı olmasına engel değildir. Bugünkü Başbakan ve Bakanlar gibi" denildi.

OHAL'DE SEÇİM DAHA GÜVENLİ

Kitapçıkta OHAL düzenlemesiyle ilgili madde anlatılırken, OHAL de olsa seçimi YSK'nın yaptığına dikkat çekildi, "OHAL terörle mücadeleyi hedeflediği için güveni arttırıyor. Vatandaş güvenli ortamda özgür iradesini sandığa yansıtıyor" denildi.

FETÖ VURGUSU

Kitapçıkta FETÖ vurguları da yer aldı. Yargının bağımsızlığına tarafsızlık ibaresinin eklenmesi anlatılırken, "FETÖ ve benzeri terör yapılanmalarının yargı içinde güç kazanması engellenecek" denildi. HSYK'nın yapısını ve seçimini düzenleyen madde ile de FETÖ tipi yapılanmaların HSK'ya etki etme imkanının ortadan kaldırıldığı savunuldu.