Nazlıaka: MHP'liler sesimiz olun dedi

Aylin Nazlıaka kelepçe eylemini neden yaptığını açıkladı. Nazlıaka 'MHP'liler beni aradı, sesimiz olun dedi' diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'de kelepçe eylemi yapan Aylin Nazlıaka, eylemin nedenine ilişkin MHP'lilerin kendisini aradığını ve yardım istediğini söyledi. TBMM'de "başkanlık" maddesini içeren anayasa oylaması yapılırken kendisini kürsüye kelepçeleyen milletvekili Nazlıaka yaşadıklarını Hürriyet'ten Ayşe Arman'a anlattı.

Röportajın ilgili bölümler şu şekilde:

Birçok MHP seçmeni beni aradı, “Biz Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Bu rejim değişikliği ülkemizin üniter yapısını bozacak. MHP milletvekillerine ‘Hayır’ oyu verin” diyoruz ama dinletemiyoruz. Lütfen bizim sesimiz olun!” dediler.

Önerge verip, konuşma talep ettim ama bağımsız vekil olduğum için konuşturulmadım! Ben de kürsüye kendimi kelepçeleyip, MHP Genel Başkanı’na ve milletvekillerine nezaketli ve içten bir tonlamayla, “Evet’ derseniz, tarihe kara leke olarak geçersiniz. ‘Hayır’ derseniz tarih yazarsınız!” dedim. Devlet Bey’e de, “Adınız Devlet, çok güven veriyor. Lütfen Cumhuriyetimize, devletimize sahip çıkın!” diye seslendim... (HABER MERKEZİ)

Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz