İbiş, Meclis gündeminde

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş Meclis gündemine geldi. CHP'li Tanrıkulu İbiş'le ile ilgili soruları Başbakan Yıldırım'a yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Meclis’e verdiği soru önergesinde, Başbakan Binali Yıldırım’dan, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in ‘KHK’ları fırsatçılık, şahsi hesaplaşma ve AKP Hükümeti ile ilişkilerindeki yandaş pozisyonunu güçlendirmenin aracı olarak kullandığı’ yönündeki iddiaları yanıtlamasını istedi.

Rektör İbiş’in, barış imzacısı olan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sevilay Çelenk’in bir yıl önce yaptığı profesörlük başvurusu sonucunda olumlu rapor yazan jüri üyelerine müdahale ettiğini belirten Tanrıkulu, Çelenk’in ihraç edilmesinde, İbiş tarafından kendisine profesörlük unvanı verilmek istememesi yönünde güçlü bir kanaat bulunduğunu söyledi.

Sezgin Tanrıkulu, “Darbe girişimi sonrası Ankara Üniversitesinden ihraç edilen ‘kıdemli’ öğretim üyelerinden kaçı FETÖ üyesi, kaçı barış bildirisi imzacısıdır?” diye sordu. (DUVAR)