'Vekil TV' Meclis'ten 4G bağlantıya hazırlanıyor

Anayasa teklifinin görüşüldüğü Komisyon toplantısında 30 saate yakın canlı yayın yapan CHP’li Ali Şeker bu kez Genel Kurul yayınına hazırlanıyor. Kesintilere karşı çift kamerayla daha profesyonel bir hazırlık yaptıklarını anlatan Şeker, televizyonların kullandığı 4G cihazını da edinmeye çalıştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM, 35 yıllık Anayasa’da en kritik değişikliğe hazırlanıyor. AK Parti’nin yeni bir yönetim modeli olarak sunduğu “Partili Cumhurbaşkanlığı” sistemini “rejim değişikliği” olarak nitelendiren CHP, Türkiye’nin geleceği için çok önemli olan bu değişikliğin görüşmelerinin canlı yayınlanmasını istiyor.

CHP, bu talebini Grup yöneticileri aracılığıyla Meclis Başkanlığı’na sundu. Meclis Başkanlığı’ndan olumlu yanıt alınamamasına karşı da hazırlıklar yapıldı. Kameralara kapalı Anayasa Komisyonu’nda 30 saate yakın canlı yayın yapan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Genel Kurul’daki görüşmeleri de yayınlamak için harekete geçti. Bu kez çifte kayıt yapacaklarını anlatan Ali Şeker Gazete Duvar’a hazırlıkları şöyle anlattı:

“Biz her türlü hazırlığı yaptık. Biraz daha işi geliştirdik. Daha profesyonel şekilde yayının kesintiye uğramadan periscope, facetime aracılığıyla vatandaşlara ulaşması için gerekli ekipmanı hazır ettik. Bunun dışında jammer konulması gibi çeşitli nedenlerle canlı yayında bir kesinti olması durumunda ayrıca bir kamerayla da kayıt yapacağız. Canlı yayın sırasında kesinti yaşanması durumunda bu kaydettiğimiz görüntüleri hızlıca servis edeceğiz.”

'3G TEMİN ETMEYE ÇALIŞIYORUZ'

CHP’nin kesintisiz yayın planı bununla sınırlı değil. Birçok televizyon kuruluşunun canlı yayınlar için kullandığı 4G sistemi için de plan yapılıyor. Şeker, “4G cihazı temin etmeye çalışıyoruz. Eğer yapabilirsek onun aracılığıyla da yayını dışarı aktaracağız” dedi.

'YURTTAŞ GAZETECİ OLACAĞIZ'

İnsanlar görsünler. Saklanan, gizlenen bir şey olmasın. Hesap vermeyecekleri bir anayasa yapmayı hedefliyorlar. Tek bir kişinin hesap vermemesi adına 78 milyona bedel ödetecek bir anayasadır bu. Biz de bu anayasayı halktan kaçırmalarına müsaade etmeyeceğiz. Halkın nelerin tezgahlandığını görmesi için yurttaş muhabirlik görevimizi yapacağız.

Etiketler CHP TBMM Ankara 4G