DBP'li 4 belediye eş başkanı tutuklandı

AKP'nin, DBP'li belediyelere yönelik tutuklama ve operasyonları sürüyor. Bir yanda kayyum atamaları devam ederken, Kulp, Viranşehir ve Bozova belediye eş başkanları tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- DBP'li seçilmiş belediyelere baskı ve operasyonlar devam ediyor. Siirt Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan'a 114 yıl hapis cezasının verilmesinin ardından, 4 belediye eş başkanı daha tutuklandı.

'ÖRGÜT ÜYESİ İDDİASI'

Kulp Belediye Eş başkanı Sadiye Süer Baran, Urfa'da da Viranşehir Belediye Eş başkanı Emrullah Cin ile Bozova Belediye eşbaşkanları Zeynel Taş ve Fatma Doğan tutuklandı.  Diyarbakır Valiliği tarafından yetkileri elinden alınan Kulp Belediye Eş Başkanı Sadiye Sürer, hakkında Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen gözaltı kararı gerekçesiyle 26 Aralık'ta evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı. Süer Baran, “Örgüt üyesi olma” ve “Örgüt propagandası yapma” iddiaları ile göz altına alınmıştı. Beşiktaş'taki saldırının ardından başlatılan operasyonlar kapsamında Urfa'da gözaltına alınan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin ile Bozova Belediye Eş Başkanları Zeynel Taş ve Fatma Doğan da bulunuyordu. Emniyetteki işlemlerinin ardından belediye eşbaşkanları adliyeye çıkarıldı. (HABER MERKEZİ)