Bahçeli: Noel Baba'ya tahammülsüzlük bizi bölüyor

Reina saldırısı sonrası açıklamalarda bulunan MHP lideri 'Etnik ve mezhep ayrımcılığı kamçılanmaktadır' dedi. Bahçeli saldırıya '15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin artçı sarsıntısıdır' yorumunu da yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  MHP lideri Bahçeli, Reina'ya yapılan saldırı sonrasında, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Bahçeli 'Noel Baba figürüne karşı, tahammülsüzlük bizi birbirimizden koparmaktadır' dedi. Bahçeli'nin 39 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul'da yapılan saldırı sonrasında sosyal medyadan yapılan açıklamasında şu ifadeler yer aldı "Daha kötüsü, toplumsal hassasiyetlerle oynanmakta, maneviyat sömürüsü tırmanmakta, etnik ve mezhep ayrımcılığı kamçılanmaktadır. Bir yanda yılbaşı kutlayanlar diğer yanda Mekke'nin fethini ananlar iki kampa bölünmüştür. Yılbaşı eğlence ve kutlamalarını küfür olarak görenlerle bunun tam aksini düşünenler arasında oluşan derin yarık giderek büyümektedir. Bacadan girdiği söylenen Noel Baba figürüne karşı, damardan giren tahammülsüzlük okları, hoşgörüsüzlük şırıngaları bizi birbirimizden koparmaktadır. Ayrışmanın çarkına nasıl kapılırız? Reina katliamının öncesi ve sonrasında sosyal medyadan yapılan bazı yorum ve açıklamaların düşmanlıklarını bileyip teröristleri teşvik etmesi alarm verici düzeydedir ve suçtur"

'SÖZÜN BİTTİĞİ YER'

Bahçeli grup toplantısında konuştu. Reina katliamına Bahçeli değinen  sözün ve insanlığın bittiği nokta olduğunu belirterek, "İnsanların yılbaşı gecesi katledilmelerine oh olsun demek İslamla alakalı olamayacağı gibi alçaklıktır." dedi. Bahçeli saldırıya ' 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin artçı sarsıntısıdır' yorumu yaptı. Herkes kendi güvenlik önlemini alacakta iktidara niye gerek duyulacaktır?' diye soran Bahçeli "İstanbul’da bir gece kulübüne uzun namlulu silahla saldıran terörist 39 insana kıymıştır. Bir polisimiz şehit düşmüştür. 65 kişi de yaralanmıştır. Pek çok ülkenin vatandaşı hayatını kaybetmiştir. Reina katliamı sözün ve insanlığın bittiği noktadır.  Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Reina saldırısını profesyonel bir katil göstere göstere, elini kolunu sallayarak gerçekleştirmiştir. Katliamın 7 dakika sürdüğü, katilin 13 dakika mutfakta saklandığı belirtilmektedir. Henüz katil ele geçirilememiştir. Bu saldırının El Bab kuşatmasıyla ilgisi olduğu kadar Suriye’deki ateşkes ve bölgesel dengelerle de ilişkisi vardır. IŞİD maşadır, batının şiddet aparatıdır." dedi.

'ÇIBANIN BAŞI OKYANUS ÖTESİDİR'

'1 Ocak Reina katliamı aslında 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin artçı sarsıntısıdır' iddiasında bulunan Bahçeli "İstanbul’un göbeğinde, en işlek semtinde, bir eğlence mekanını basarak kana bulayan cani kafalarda soru işareti belirmesine yol açmıştır. Öncelikle muhtemel bir terörist saldırının hiç mi istihbaratı alınmamaktadır? Neden bir Allah’ın kulu müdahale etmemiş, edememiştir? Ortaköy yanarken kavşak noktalar tutulmuşken bu terörist nasıl ortadar kaybolabilmiştir? Polis kontrol noktaları boşuna mı kurulmuştur?" diye konuştu.

'ZIRHLI ARAÇ İSTEMEDİM'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısının ardından basın çalışanlarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 'Zırhlı araç teklifi' sorusuna yanıt veren MHP lideri ''Hükümete zırhlı araç istemediğimi söyledim' diye konuştu. Bahçeli aynı zamanda 'Verdiğim 'evet' oyunu, referandumda da aynen tekrar edeceğim' dedi.  Bahçeli OHAL konusunda hükümete sonuna kadar destek olacaklarını da belirtti.  (DHA)