Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye 'silah' eleştirisi

YPG'ye silah verdiği gerekçesiyle ABD'yi eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Yurt içindeki terörle mücadelede, teröristlerin kullandığı silahların YPG'den gelen Amerika menşeli olduğunu biliyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan askerleri ziyaret etti. Kilis Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen ziyaretin ardından açıklama yapan Yıldırım, YPG'ye silah verdiği gerekçesiyle ABD'nin eleştirdi.

Yıldırım, "Maalesef bu tutumu tasvip etmiyoruz. Yurt içindeki terörle mücadelede, teröristlerin kullandığı silahların YPG'den gelen Amerika menşeli olduğunu biliyoruz. Yıllardır dost ve müttefik olan Türkiye ile bu meseleyi ele almasını bekliyoruz" dedi.

Güney sınırlarında gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Yıldırım, "Bugün Güneydoğu'da ve Doğu'da yaptığımız terörle mücadelede, teröristlerin desteğinin Suriye'den geldiğini biliyoruz. Zamanı geldiğinde oradaki terör yuvalarını da dağıtmak için nasıl Fırat Kalkanı operasyonunu sürdürüyorsak, tehdit nereden gelirse gelsin, meşru müdafaa hakkımızı kullanarak bu tehdidi bertaraf etme, ülkemizin, milletimizin canı ve mal güvenliğini korumak en büyük önceliğimizdir" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra askerle birlikte akşam yemeği yedi. (KİLİS/DHA)