llgaz tüneli hizmete açıldı

Başbakan Yıldırım, Ilgaz'la 40 dakikalık mesafenin, 5 dakikaya düştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, törene canlı bağlantıyla katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli bugün hizmete açıldı. Başbakan Binali Yıldırım açılış töreninde yaptığı konuşmada, 14 yılda ihracatı 4'e katladıklarını, 6 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi.

AK Parti iktidarı olarak bugüne dek 3 darbe girişimi atlattıklarını belirten Yıldırım "Koalisyon hükümeti olmasaydık ne olurdu. Siz 15 Temmuz'da darbecilere darbe yaptınız. Bu tünel 15 Temmuz şehitlerimizin hatırasını yaşatacaktır" dedi. Yıldırım, tünel hakkında ise şu bilgileri verdi: "17 kilometrelik dağ yolundan 40 dakikayı bulan mesafeyi 5 dakikada geçeceksiniz. İki tane tünel var. Gidiş ve geliş. Bu tünellerle Çankırı-Kastamonu arası mesafe kısalıyor. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte 8 milyon litre yakıttan tasarruf sağlayacağız. Böyle memleketin ekonomisine yılda 40 milyon katkı sağlayacağız. Ben bu tünel yapılmadan önce Ilgaz dağında kaldım. Onun için sıkıntısını bilirim. Dünürümüz Mehmet Bey'e kız istemeye gittiğimizde Ilgaz dağında kaldık. Orada kararını verdim. Bu tünel yapılmalı. O dönemde müdür olan Cahit bey ve ekibi yoğun bir çalışmayı başlattık ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal beyin takibi ile bugün bu proje açılıyor. Bu tünelle birlikte Kastamonu ve Çankırı ekonomisi canlanacak."

'VURUR YÜZE İFADESİ...'

Başbakan Yıldırım, tezahürat yapan kadınlara, "Vurur yüze ifadesi seviyoruz sizi bir tanesi" şeklinde yanıt verdi.

Yıldırım, 1 Kasım 2015'teki seçimin ardından da "Vurur yüze ifadesi, yeniden tek başına iktidarız bir tanesi" demişti.

ERDOĞAN: YENİ BİR İSTİKLAL HARBİ VERİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılış törenine İstanbul'dan canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan'ın katılacağından haberi olmayanlar şaşkınlık yaşadı. Erdoğan konuşmasında, "Yeni bir İstiklal harbi veriyoruz. 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Şimdi size bir müjde daha veriyorum. OECD ülkeleri içinde Türkiye orta gelirli ülkelerden yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçti" dedi.

(HABER MERKEZİ)