Olağanüstü toplantıda çözüm yok: Yakın çekime devam!

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, tutuklu milletvekillerinin Genel Kurul’daki fotoğraflarının kaldırılmasını istedi. HDP’li milletvekilleri bunu kabul etmeyince Meclis TV sansürü başladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıdan 'fotoğraf' uyarısı çıktı. Meclis’teki gerilimin kaynağı olarak tutuklu milletvekillerinin resimlerini gösteren Kahraman, kaldırılmasını istedi.

Kahraman’ın çağrısıyla yapılan olağanüstü toplantıya TBMM başkanvekilleri Ahmet Aydın, Ayşe Nur Bahçekapılı ve Pervin Buldan, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı ve İlknur İnceöz, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ile HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım katıldı.

Meclis Başkanı, Pervin Buldan’dan, “HDP’li vekillerin fotoğraflarının genel kuruldan kaldırılmasını talep ediyorum. Bunun sizin başkanlığınız sırasında yapılması iyi olur” talebinde bulundu. HDP’li Buldan ise bu talebi reddetti.

“MİLLETVEKİLLERİNİN YERİ MECLİS’TİR”

Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında açıldı. Buldan bir önceki akşam partisinin iki milletvekilinin gözaltına alınmasını eleştirerek söze başladı, "Milletvekillerinin yeri cezaevi değil, Parlamento’dur" dedi.

Buldan’ın açıklamasının ardından bütçe görüşmelerine geçildi. Konuşma için kürsüye çıkan HDP milletvekilleri daha önce olduğu gibi tutuklu milletvekillinin fotoğraflarını kürsüye koyarak konuşmayı sürdürdü. Milletvekilleri yaptıkları konuşmada bütçesi görüşülen bakanlık üzerine değil, il ve ilçe teşkilatlarına yönelik operasyonlara ve milletvekillerinin gözaltı ve tutuklamalarına değindi.

MECLİS TV SANSÜRÜ

Bu arada Meclis TV de bütçe görüşmelerinin başladığı ilk gün olduğu gibi sansür uyguladı. Meclis TV yakın plan çekim yaparak, kürsüdeki fotoğrafların görülmesi engellendi. Bu duruma milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine Meclis Başkanvekili Buldan, Başkan Kahraman ile görüşeceğini söyledi.