HDP'li vekiller Çağlar Demirel ve Besime Konca tutuklandı

Ankara'da dün akşam gözaltına alınan HDP'li vekiller Çağlar Demirel ve Besime Konca tutuklandı. Konca, gözaltında darp edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Genel Merkezi önünde dün gece gözaltına alınan HDP'li milletvekillerinden Çağlar Demirel çıkarıldığı Diyarbakır Adliyesi'nde tutuklandı. HDP'li milletvekili Besime Konca ise serbest bırakıldıktan hemen sonra yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Batman Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedilen HDP'li Besime Konca için adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti. Konca, serbest bırakıldıktan sonra kendisiyle birlikte gözaltına alınan HDP'li vekil Çağlar Demirel'in duruşmasını izlemek üzere Diyarbakır Adliyesi'ne gitti. Ancak, Konca duruşma arasında yeniden gözaltına alındı. Konca'nın, savcının serbest bırakılma kararına itiraz üzerine gözaltına alındığı açıklandı. Bu gelişmenin ardından Konca tutuklandı.

caglardemirel HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Ankara'da gözaltına alınıp, Diyarbakır'a götürülmüştü.

HDP Milletvekili Çağlar Demirel de akşam saatlerinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, Demirel hakkında tutuklama kararı verdi.

KONCA: DARP EDİLDİM

Konca, Batman'da adliye çıkışında yaptığı açıklamada, dövüldüğünü ve zorla kelepçelendiğini söyledi. Serbest bırakılmasının kendisi için hiç bir anlam ifade etmediğini, iradelerinin top yekun rehin alındığını söyleyen Konca "Eş başkanlarımız cezaevinde rehindir. Türkiye'nin demokratikleşmesini istemeyen bir iradeyle karşı karşıyayız. Bu da bizlere operasyonlarla bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ve referandumun hazırlıkları yapılıyor. İşte bizleri gözaltına alınca linç ederek kelepçeleyerek sonuç alınacağını, Türkiye kamuoyuna faşizmi, milliyetçiliği, ekonomik krizi örtbas edeceğini düşünüyor. Bunu kabul etmeyeceğiz. Partimizin ortak bir tutumu var, kürsüde ne söylediysek, meydanlarda ne söylediysek, mahkemelerde de bunları söyleriz. Bugün anayasaların, yasaların, Anayasa Mahkemesi'nin yok sayıldığı, hiçe sayıldığı ve kabul edilmediği bir siyaset gerçekliğinde biz de burada yargılanıyoruz, mahkemeye götürülüyoruz gibi bir anlayışı kabul etmiyoruz" dedi.

NAKLEDİLMİŞLERDİ

Ankara’da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında dün gece gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca dün gece uçakla Diyarbakır ve Batman’a getirilmişti. (HABER MERKEZİ)