'İntikamın intikamının intikamı' Meclis'te

HDP il ve ilçe yöneticileriyle üyelerinin gözaltına alınması Meclis’te de tartışma konusu oldu. Tartışma'da Duvar yazarı İrfan Aktan'ın "İntikamın intikamının intikamı" yazısı da gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP gözaltıları Meclis Genel Kurulu’nda da tartışma yarattı. HDP İstanbul il binasına yapılan baskında duvara, "Geldik, yoktunuz" yazılmasına tepki gösteren HDP’li Filiz Kerestecioğlu, “Türkiye'nin 3'üncü büyük partisinin il binasından söz ediyorum. Böyle bir şey yapmak kimsenin haddi değildir, bu tamamen hedef şaşırtmaktır” dedi, sorumlular hakkında işlem yapılmasını istedi.

'KİMSE İNTİKAM İSTEMİYOR'

Duvar yazarı gazeteci İrfan Aktan’ın "İntikamın intikamının intikamı" yazısına gönderme yapan Kerestecioğlu, "Kimse artık ülkede intikam istemiyor ve barış, demokrasi, iyi insanlık veya erdem demek gerekiyor" diye yazmış. Bu sesler az duyuluyor ama bu seslerin artması lazım. Bu ülkede siyasi sorumluluk sizdedir, bizde değildir. Bunların hesabını vermeniz lazım” dedi.

İntikamın intikamının intikamıİntikamın intikamının intikamı

HDP’li sözcüye yanıt, “Kerestecioğlu’na bir çift lafım var” diyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan geldi. Akdağ, “Size çok basit bir teklifim var" diyerek Kerestecioğlu'nun Meclis kürsüsünden "Alçak terör örgütü PKK'yı ve destekçilerini lanetliyorum" demesini istedi.

'KINIYOR MUSUNUZ SİYASETİYLE ÜLKE YÖNETİLMİYOR'

Söz alan Kerestecioğlu Bakan Akdağ’a şu yanıtı verdi: “Yapmak istediğiniz hep aynıydı. Kırk yıldır "Kınıyor musun, kınamıyor musun? "Lanetliyor musun, lanetliyor musun?" siyasetiyle ülke yönetmeye çalıştınız. Tahir Elçi böyle öldürüldü. Başka arkadaşlarımız böyle öldürüldü aynı şekilde. Bu olay, gerçekten o üstlendiğini söyleyen TAK tarafından yapılmışsa ben nefretle ve şiddetle kınıyorum.”

HDP'ye 11 ilde operasyon: 235 gözaltıHDP'ye 11 ilde operasyon: 235 gözaltı

Kerestecioğlu’nun bu sözlerinin ardından da, lanetleme tartışması devam etti.