'3 ülkeyle yerli para kullanacağız'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri'den 'dolarlarınızı bozdurun' çağrısını yineledi. Rusya, Çin ve İran ile yapılacak alışverişlerde yerli paranın kullanılması için görüşmeler yaptıklarını açıklayan Erdoğan, "Oyunlar karşısında kendi oyunumuzu oynacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya, İran ve Çin'le ticarette yerli para kullanma konusunda adımlar attıklarını belirterek, Başbakan Binali Yıldırım bu konu hakkında görüşmeler yapmak üzere yarın Rusya'ya gideceğini söyledi. Erdoğan, elinde dövizi olanların TL'ye geçme çağrısını da yineleyerek, "Türkiye’ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları eurosu olanlar, diyorum ki bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk liramız bereketlidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi:

4+4+4'DEN SAPMA YOK: 4+4+4, buradan sapma yok. Çok çalışacağız ve başarılarınızla en güçlü okullara, üniversitelere de girmeye namzetiz değil mi?

İDAMI GETİRİN ONAYLAYAYIM: Bu şehitlerin varisleri, idam istiyorsa, bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Bunun yolu şu. Parlamentoda, başbakan burada, grup belli. Aynı şekilde muhalefette CHP, MHP de ortada. Ve parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda, bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım. Bekara karı boşamak kolaydır, biz gözü yaşlı analarımızı dinledik, babaları, eşlerini yavrularını dinledik. Neymiş, Corc şöyle der, Hans şöyle der. Beni ne Corc ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir.

HAPSE GİRİNCE FERYAT ETMEYE BAŞLADILAR: Kaldırın dokunulmazlığı diyenler, hapse girince feryat etmeye başladılar. Ne oldu? Yeter ki dimdik duralım.

EKONOMİK DARBE PLANI: Tankla, tüfekle, helikopterle bizi yıkamayanlar şimdi ekonomik darbeyle nasıl yıkarız onun planına girdiler. Her gün yapıyorum, buradan da yapacağım. Türkiye’ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, eurosu olanlar, diyorum ki bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Onun için benim milletim bak şurada üç dört gün içerisinde yastığının altında ne var ne yok Türk lirasına çevirmeye başladı. Ne diyorlar? Benim param var ya, benim Türk liram varken niye bunu kullanıyorum ya…

BAŞBAKANIMIZ RUSYA'YA GİDİYOR: Bu arada biz Rusya, Çin ve İran ile buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık. İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya’ya gidiyor. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız. Onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken bizim paramızla alacaklar. Merkez bankamıza talimatı verdik. Bu oyunlar tutmayacak. Biz de kendi oyunumuzu oynayacağız.