'CHP asla böyle bir oyunun parçası olmaz'

CHP MYK toplantısının ardından, parti sözcüsü Selin Sayek Böke, basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Böke, anayasa değişikliğinin şantaj aracı olarak kullanılmasına karşı olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisini Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Türkiye'yi daha demokratik ve özgür bir ülke yapacak her türlü yasal değişikleri destekleyeceklerini söyleyen Böke, "Ancak anayasa değişiklikleri Türkiye'nin birliğini ve berberliğini bozacak ve bu anayasa değişikliğini o yönde bir şantaj aracı olarak kullanacaksa biz asla böyle bir oyunun parçası olmayız" dedi.

'MUTLAKA İFADE VERİLMELİDİR'

Böke'ye "Parti Meclisi bildirisinde 'Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa'ya aykırıdır' ifadesi kullanıldı, dün grup toplantısında Kılıçdaroğlu 'yargıdan kaçmamalıyız, seçimle gelen ben hukukun üstündeyim diyemez' açıklamasında bulundu bu iki açıklama tezat olarak değerlendiriliyor? Siz ne dersiniz?" sorusu yöneltildi.

İki açıklamanın tezat olmadığını belirten Böke, hiç kimsenin hukukun üstünde olmadığını söyledi. Böke, "Eğer hukuk bir ifade verme talebinde bulunuyorsa, mutlaka ifade verilmelidir. Ancak, verilen ifadeden bağımsız olduğu aşikar olan siyasi tutuklamalara karşı durmak bir demokrasi tutumudur. Bunlar birbiri ile asla çelişkili değildir" şeklinde konuştu.

'BÖYLE BİR OYUNUN PARÇASI OLMAYIZ'

Başbakan Binali Yıldırım'ın anayasa değişikliği için CHP'ye yaptığı çağrıyı nasıl değerlendirdikleri sorulan Böke, kendilerine ulaşan resmi bir görüşme talebi olmadığını aktardı.

Türkiye'yi daha demokratik ve özgür kılacak her tür yasal düzenlemeyi destekleyeceklerini belirten Böke, "Ancak anayasa değişiklikleri Türkiye'nin birliğini ve berberliğini bozacak ve bu anayasa değişikliğini o yönde bir şantaj aracı olarak kullanacaksa biz asla böyle bir oyunun parçası olmayız" diye cevap verdi. (ANKARA/DHA)