Bahçeli: HDP'lilerin yargı önüne çıkarılmaları meşru bir karardır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'li milletvekillerine yönelik operasyonu değerlendirdi. Bahçeli, kararın doğru ve yerinde bulduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. HDP'li milletvekillerinin mahkemeye çıkarılmalarını doğru, yerinde ve meşru bir karar olarak değerlendiren Bahçeli, operasyona yönelik eleştiriler içinse "içi boş ezber" ifadelerini kullandı.

'AYRICALIKLI BİR ZÜMRE GİBİ HAREKET ETTİLER'

Yazılı açıklama yapan Devlet Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla milletvekillerinin mahkemeye ifade vermelerinin önünün açıldığını hatırlattı. Söz konusu anayasa değişikliğine destek verdiklerine dikkat çeken Bahçeli, "İster seçilsin, ister atansın, isterse de bunların haricinde bulunsun, hiç kimse hukukun üstünde görülemeyecek, hukukun temel ilkelerini çiğneyemeyecektir. HDP'li milletvekillerinin haklarında iddia edilen suçlamalardan dolayı mahkemeye çağrılmaları aylardır milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir. Buna rağmen HDP'liler sanki imtiyazlı, sanki ayrıcalıklı bir zümre gibi hareket ederek Türk adaletine meydan okumuşlar, çağrılara itibar etmemişler, mahkemeye gitmemişlerdir" ifadelerini kullandı.

'HİÇ KİMSE RAHATSIZ OLMAMALI'

HDP'li milletvekillerinin PKK'ye destek verdiklerini öne süren Bahçeli, "HDP'lilerin yargı önüne çıkarılmaları doğru, yerinde ve meşru bir karardır. Bundan hiç kimse rahatsız olmamalı, olan varsa da öncelikle kendi niyet ve fıtratını sorgulamalıdır" dedi.

Operasyona karşı çıkanları "sahte demokrasi havarisi" olarak nitelendiren Bahçeli, eleştirileri ise "hezeyan ve içi boş ezber" olarak değerlendirdi. (ANKARA/DHA)