Burhan Kuzu: Bu sefer umutluyum

AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, başkanlık sistemi çalışmalarıyla ilgili "MHP lideri Devlet Bahçeli'nin verdiği ümitle yola çıktık" dedi. Kuzu, parlamenter sistemin dışında 3 farklı model için çalışmalarının olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti milletvekili ve anayasa profesörü Burhan Kuzu, başkanlık sistemiyle ilgili 3 model üzerinde çalışma yürüttüklerini söyledi. Referandumla sonuç alabilecekleri bir metin üzerinde çalıştıklarını belirten Kuzu, umutlu olduğunu söyledi.

CNN Türk'te yeni anayasa ve başkanlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Kuzu, "MHP lideri Devlet Bahçeli'nin verdiği ümitle yola çıktık" dedi ve ekledi: ''Devlet beyin samimiyetinden şüphem yok. Bütün mesele burda Meclis'ten geçirebileceğimiz ve halka gittiğimiz zaman da referandumdan sonuç alabileceğimiz bir metin üzerinde çalışıyoruz.'

Referandum için ümit var olduğunu söyleyen Kuzu, parlamenter sistemin dışında 3 farklı model için çalışmalarının olduğunu anlattı. Kuzu "Tam başkanlık, yarı başkanlık, partili başkanlık seçenekleri var, her seçenek için de çalışmalarımız var.  Bunu müstakil yeni bir anayasa ya da mevcut anayasa içine maddeleri yedirerek yapabiliriz" dedi.

(HABER MERKEZİ)