AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan başkanlık açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Başkanlık teklifini en kısa sürede TBMM'ye getirmek istediklerini söyledi. Turan, kısa ve anlaşılır bir teklif hazırlamayı düşündüklerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Başkanlık teklifini bir an önce TBMM'ye getirilip tartışılmasını uygun bulduklarını söyledi. Teklifin en kısa sürede gelebileceğine dikkat çeken Turan, "Bütçe gelmeden anayasa değişikliğiyle ilgili teklif gelirse tartışılmasına imkan vereceğini düşünüyorum" dedi.

TBMM'de gazetecilerin Başkanlık teklifi sorularını yanıtlayan Turan, anayasa değişiklik teklifinin 99 maddeden oluşacağın yönündeki haberlere karşılık daha kısa bir teklif planladıklarını belirtti. Turan "Paketimiz hazırlık aşamasındadır 100 maddelik 200 maddelik metinler getirmeyi doğru bulmuyoruz, kısa net anlaşılır sistem krizini aşacak bir teklif getirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Turan, başta MHP olmak üzere tüm kesimlerin teklifi tartışmasını istediklerini ifade etti.

Turan, "Biz teklifimizi bir an önce Meclis'e getirmeyi ve tartışılmasını uygun buluyoruz. Bütçe gelmeden anayasa değişikliğiyle ilgili teklif gelirse tartışılmasına imkan vereceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (DUVAR)