'Bahçeli sarayın prompterinden konuşuyor'

HDP'li Baluken, Erdoğan'ın başkanlık sistemi adı altında diktatörlük inşa edeceğini ileri sürdü. Baluken, MHP lideri Bahçeli'nin tavrını da eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR –  HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Baluken, bu konuda MHP lideri Davlet Bahçeli’nin sergilediği tutumu eleştirdi.

“Bir diktatörlük anayasasını nasıl oluşturabilirizin tartışmalarını yürütüyorlar. Kenan Evren’in darbe anayasası aynı kalacak. Darbe anayasasında 3-4 maddeyi değiştirip Evren’in darbesinin üstüne Erdoğan’ın diktatörlüğünü inşa edecekler.

Prompter üzerinden konuşan iki lider var. Biri Erdoğan biri Bahçeli. İlginçtir sanki Bahçeli konuştuğunda sarayın prompterinden konuşuyor herhalde prompterları karıştırdılar.”

ADALET BAKANI BOZDAĞ HAKKINDA GENSORU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında gensoru hazırladıklarını ifade eden Baluken, “Adalet Bakanı bu yaptığı açıklama ile darbe itirafında bulunmuştur. Derhal istifa etmesi gerekir. Darbe itirafında bulunan bir Adalet Bakanı’nın tek bir dakika bile o koltukta oturması etik değildir. Kendisi hakkında gensoru hazırladık. İstifa etmezse Meclis yoluyla düşürülmesi için bu gensoruyu gündeme getireceğiz, haftaya gensorumuzu Meclis gündemine getireceğiz” dedi.

“Dünden beri sarayın takvimini dillendirmeye başladılar” diyen Baluken, “2017 baharına referandumun yapılacağını söylüyorlar. 2017 baharı belli ki sarayın takvimidir. Saray 2017 baharına Türkiye’ye bu diktatörlük rejimini dayatacak olan krizi daha fazla derinleştirecek olan bir planı sunmaya çalışıyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)