Meral Akşener MHP'ye dava açtı

Meral Akşener, MHP'den ihraç kararının kaldırılmasını istedi. Akşener, dava sonuçlanıncaya kadar ihraç kararı için yürütmeyi durdurma da istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genel başkanlığa aday olduğunu açıkladıktan sonra MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, kararın iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu.

Meral Akşener, avukatı Feridun Bahşi aracılığıyla Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Partiden ihraç kararına ihtiyati tedbir konulması istenen dilekçede 19 Haziran 2016 tarihli MHP 6. Olağanüstü Kurultayı'na giden süreci özetlendi. Başvuru dilekçesinde Akşener hakkında değiştirilen ya da kaldırılan eski tüzük maddelerine göre işlem yapılamayacağı savunuldu.

KURULTAY KARARLARINA VURGU

Akşener'in dilekçesinde, şunlara yer verildi: "Bilindiği gibi partilerin en üst ve kesin karar organının büyük kongre olduğu ve büyük kongrede alınan kararların derhal yürürlüğe girdiği, yasa ve tüzük hükmü olduğuna göre, 19.06.2016 tarihinde yapılan MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongresinde alınan kararlarla birlikte eski tüzük maddelerinin derhal yürürlükten kaldırılıp, kabul edilen maddelerin de MHP Tüzüğü'nün 119. maddesine göre oylandığı anda ayrı ayrı ve derhal yürürlüğe girmesi mutlak bir gerçektir. 19.06.2016 tarihinden sonra, MHP 2009 Tüzüğü'nün değiştirilen maddelerine göre hiçbir işlem yapılamayacağı apaçık ortadadır."

Meral Akşener ihraç edildiMeral Akşener ihraç edildi

'MHP'NİN AVUKATIYDI'

Kendisinin disiplin kuruluna sevkinin de parti tüzüğüne aykırı olduğunu ileri süren Akşener, Merkez Disiplin Kurulu Başkanvekili Yücel Bulut'un aynı zamanda MHP'nin avukatı olduğunu hatırlattı. Bulut'un tarafsız olması gerektiğini belirten Akşener, bunun aksine Bulut'un resmi sosyal medya hesabından da kendisi aleyhine ifadeler kullandığını aktardı. "Görevinden istifa etmeli" dedi. (HABER MERKEZİ)

Akşener, Sarıgül'le parti kuracak iddiasını yalanladıAkşener, Sarıgül'le parti kuracak iddiasını yalanladı