Putin: Darbe girişimini takip ediyorduk

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Türk Akımı projesini yeniden ele aldıklarını söyledi. Putin, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 23. Dünya Enerji Forumu'na katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek," Son olarak bir darbe girişimi oldu. Biz de takip ediyorduk. Türk halkını tebrik ediyorum ki durum kontrol altına alındı" dedi.

Rusya'nın güvenilir ülke olmayı sürdüreceğini belirten Putin, "AB'nin enerjisini 50 yıldır biz sağlıyoruz. Şu anda ikinci proje konusunda çalışıyoruz. Erdoğan ve diğer ortaklarımızla Türk Akımı'nı ele alıyoruz ve bunu da gerçekleştirmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Zirvedeki görüşmenin ardından Putin ve Erdoğan  Beşiktaş'taki Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde biraraya geldi. Görüşme öncesi Genelkurmay Bakanı Hulusi Akar'ın da köşke gelmesi dikkat çekti. İki lider arasındaki görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan #BarışİçinPaylaş mesajıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan #BarışİçinPaylaş mesajı

Rus uçağının düşürülmesinin ardından krize giren iki ülke ilişkileri, Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektubun ardından yerini normalleşmeye bırakmıştı. Putin ve Erdoğan, son 60 günde iki kez yüz yüze, dört defa da telefonda görüştü.

(İSTANBUL-DHA/HABER MERKEZİ)