'Zeynel Ergen FETÖ'cü değil devrimcidir'

ÖDP Antalya eski il başkanı Zeynel Ergen, FETÖ soruşturmasından gözaltına alındı. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Ergen'de kefil olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da eski ÖDP İl Başkanı Zeynel Ergen bu sabah FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Avukatları ile 5 gün görüş yasağı getirilen Ergen'in sağlık kontrolünden geçirildiği bildirildi.

ÖDP'nin önceki dönem Antalya İl Başkanı olan ve dershanecilik yapan Zeynel Ergen sabah saatlerinde TEM polisleri tarafından evi basılarak gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak da 'FETÖ soruşturması' gösterildi. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş olayla ilgili olarak Duvar'a yaptığı açıklamada Ergen'e 'kefil olduklarını' söyledi. Kendilerinin de olay karşısında şaşırdıklarını belirten Taş, "Zeynel Ergen yıllardan beri devrimci mücadele içindedir. Devrimci sosyalist bir ağabeyimizdir. Antalya'da bir süre önce de ÇHD yöneticisi Münip Ermiş arkadaşımız MİT TIR'ları davasıyla ilgili benzer şekilde gözaltına alınıp bırakıldı. AKP FETÖ'yü araştıracaksa kendine bakmalı. Yıllardır FETÖ ile kanka olanlar yıllardır bu zihniyetle mücadele eden devrimcileri aynı torbaya koyamaz. Zeynel Ergen Antalya'da her toplumsal mücadelenin içinde yer almıştır. Bu gözaltının bir gözdağı olduğunu düşünüyoruz. Biz Zeynel hocamıza kefiliz. Haklı çıkacağımıza inanıyorum" dedi.