Başbakan Yıldırım öğretmenlere seslendi: Aranızda yaşatmayın

Yeni eğitim yılı dolayısıyla Erzincan'da düzenlenen törene katılan Başbakan Binali Yıldırım, öğretmenlere "Ne FETÖ'cü, ne de terör örgütleriyle öyle veya böyle ilişkisi bulunanlara müsamaha göstermeyin, aranızda barındırmayın" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, ilk ve ortaöğretimde müfredat içeriğinin zenginleştirileceğini ve önümüzdeki dönemde müfredata ağırlık verileceğini söyledi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Erzincan'da düzenlenen törende konuşan Yıldırım, "Eğitime yatırım yapmaya devam ediyoruz. Okullaşma oranı artıyor. Kız öğrencilerde okullaşma oranı yüzde 97’e çıktı. Mevcut 352 bin dersliğin üzerine 250 bin yeni derslik daha yaparak sisteme aldık. Öğrenci başına düşen öğrenci sayısı 15 yıl öncesine göre yüzde 100 azaldı. 60 öğrenciye ders veriyorsa bu 30 öğrenciye düştü" dedi.

Konuşmasında ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlere de değinen Yıldırım, şunları söyledi: "Öğretmenler sizlere özellikle söylemek istiyorum; bu ülkede malesef FETÖ örgütü mensupları bir çok kuruluşa sızdı, devleti yıkma çalışmalarını acımasız şekilde sürdürdü. 15 Temmuz'da foyaları meydana çıktı. Ne FETÖ'cü, ne de bölücü akımlara öyle ya da böyle hizmet eden meslektaşlarınıza asla müsamaha etmeyin. Aranızda asla yaşatmayın."

Eşi Semiha Yıldırım'ın da öğretmen olduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, gençliğinde hastalandığı için bir kez eşinin yerine derse girdiğini anlattı.

(DHA)