Yıldırım: Kamuda yeni açığa almalar olacak

Başbakan Binali Yıldırım, kamuda memurlara yönelik açığa alma uygulamasının yayılarak devam edeceği mesajını verdi. Dün açığa alınan 11 bin 285 memura ise cep telefonu mesajlarıyla tebligat yapılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda açığa alınan ve görevden alınan memur sayısı 100 bini bulurken, önümüzdeki günlerde yeni dalgaların yaşanacağı açıklandı. AK Parti MYK toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, 'teröre destek verdikleri' iddiasıyla başta İçişleri Bakanlığı ve valilikler olmak üzere tüm kamuda yeni açığa almalar olacağını söyledi.

MEB 11 bin 285 öğretmeni açığa aldıMEB 11 bin 285 öğretmeni açığa aldı

CERABLUS'TA TANK VURULDU

Başbakan Binali Yıldırım, bir gazetecinin "Fırat Kalkanı operasyonunda şehit haberleri iddiaları var" yönündeki sorusu üzerine, "Bir tankın hedef alındığı bilgisi var. Teyit edilmesi gerek" dedi.

MEB okullara eylemci öğretmenleri sorduMEB okullara eylemci öğretmenleri sordu

CEP MESAJIYLA TEBLİGAT!

Öte yandan tamamına yakını Eğitim-Sen üyesi olan ve dün itibariyle açığa alınan 11 bin 285 memura cep telefonu mesajıyla tebligatlar yapıldı.

mesaj

Milli Eğitim, öğretmenlerin cep telefonlarına, "Hakkınızda verilen görevden uzaklaştırma kararının bugün tebliği için saat 18.00'e kadar okuldan almanız hususunda..." yazılı mesaj atıldı.