MEB okullara eylemci öğretmenleri sordu

11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasına tepkiler sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlüklerine yeni bir yazı gönderdiği öne sürüldü. İddiaya göre, 29 Aralık iş bırakma eylemine katılan öğretmenler ile "YPG/PKK propagandası yapan" öğretmenlerin isim listeleri istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11 bin 285 öğretmenle ilgili açığa alma kararının açıklanmasının ardından okul müdürlüklerine yeni bir yazı gönderilerek, 29 Aralık eylemine katılan öğretmenler ile "YPG/PKK propagandası yapan" öğretmenlerin isim listelerinin hukuk müdürlüklerine "acilen" gönderilmesi istendiği ileri sürüldü.

MEB 11 bin 285 öğretmeni açığa aldıMEB 11 bin 285 öğretmeni açığa aldı

Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine "Eğitim Hakkını Engelleyici Eylemler" başlıklı bir yazı gönderdi. İki tablonun iliştirildiği yazıda, okul müdürlerinden, 29 Aralık 2015'te düzenlenen 2 günlük iş bırakma eylemine katılanlarla "PKK/YPG propagandası" yapanların isimlerinin listelere yazılarak acil olarak bugün saat 15.30’a kadar hukuk bürolarına iletilmesi istendiği öne sürüldü.

[yazi]