İçişleri Bakanı Efkan Ala görevi bıraktı

Beştepe'de bugün Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gündemde olmayan bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yerine Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun getirildiği açıklandı. Soylu'nun yerine de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Beştepe'deki görüşmesinden kabine revizyonu çıktı. Görüşme sonrasında Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını açıkladı. Ala'nın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 19.30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme resmi programda bulunmuyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme saat 20:00 sularında sona erdi.

AK Parti, darbe gecesi 'kaybolan' bakanları arıyorAK Parti, darbe gecesi 'kaybolan' bakanları arıyor

Görüşme sonrasında Başbakan Binali Yıldırım kısa bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını açıkladı. Ala'nın yerine de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu atandı.

Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

"ALA'NIN KARARDAN HABERİ YOKTU"

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Ankara'da sıklıkla Soylu'nun 15 Temmuz darbe akşamı gösterdiği yoğun çabanın konuşulduğunu, atamada bu durumun da etkili olabileceğini söyledi.

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Efkan Ala'nın yakın çevresine, bugün 17.00'ye kadar, karardan haberi olmadığını söylediğini iddia etti. Zeyrek, görev değişikliğini talebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiğini öne sürdü.