Komisyon 'mini anayasa paketi' için HDP'siz toplandı

Üç partinin Komisyon temsilcileri anayasa değişiklikleri için bir araya geldi. Toplantıya HDP davet edilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri, yapılması planlanan yeni anayasa değişikliği hakkında bilgi vermek üzere ortak basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Abdülhamit Gül, "15 Temmuz demokrasi mücadelesini ve Yenikapı ruhunu kalıcı hale getirmek için AK Parti olarak bu uzlaşma zeminini korumaya kararlıyoruz. Demokrasimizi daha da geliştireceğiz. Ülkemizin acil ihtiyaç duyduğu konularda anayasa değişikliğini gerçekleştireceğiz. Parti olarak her türlü gayreti seferber edeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise 15 Temmuz darbe girişimi ve gelinen sürece ilişkin, "İşimiz daha bitmedi. Asıl iş bundan sonra. Türkiye’nin ibresini ya güçlü bir demokrasiye doğru yönelteceğiz ya da Türkiye bundan ders alamadan daha sağlıklı bir noktaya sürüklenecek. Hesaplaşma, normalleşme, demokratikleşme aşamaları önemli. Hukuk devletini çetelerden arındıran en önemli özellik hukuk içerisinde kalmasıdır, hesabı hukuk içerisinde sormasıdır. Hesap sorma sürecinin hukuk devleti sınırlarında yapılmalı. Parlamento’da bulunan bütün siyasi partilerin bu sürece katkı vermesinin yararlı olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)