Yüksekdağ: Yok sayılınca yok olmuyoruz

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, siyasi partiler arasındaki yakınlaşmada dışlandıklarını söyledi. Yüksekdağ, "Bizler, onlar yok saydı diye yok olmayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada darbe sonrası siyasi partiler arasında yaşanan sıcak ilişkiden dışlandıklarını söyledi. Yüksekdağ, "HDP’yi yok sayarak siyasi uzlaşı zemini oluşturmaya çalışıyorlar, başaramazlar. Bizler, onlar yok saydı diye yok olmayız" dedi.

Konuşmasına, "Geçtiğimiz 1 hafta boyunca meydanlardaydık. Darbelere hayır, demokrasi hemen diyen herkesi selamlıyorum. Birileri 15 Temmuz’da sokağın gücünü keşfetmiş olabilir, ama bizler 15 Temmuz öncesinde de darbelere karşı sokaklardaydık. Darbeyle mücadele ettiğini iddia eden iktidar, yol ve yöntem bakımından darbecilerden ayrışmıyor... Devleti elinde tutan, gücünü halka karşı kullanıyorsa, darbeler arasında sadece apolet farkı vardır. Kendi taraftarları meydanları izne gerek olmadan kullanırken biz seçildiğimiz illerde miting yapabilmek için mücadele ediyoruz" diyerek başladı.

'BİR ARABAYA BİNDİLER...'

"HDP’yi yok sayarak siyasi uzlaşı zemini oluşturmaya çalışıyorlar, başaramazlar. Bizler, onlar yok saydı diye yok olmayız!  Tekçilikte mutabakat sağladılar. Onlar birleşmekten anlamaz. Biz birleşelim deriz, onlar tekleşir. Bütün bu tekleşme görüntülerine rağmen motor tekliyor. Bir arabaya bindiler ama gitmiyor. Halkın da arabayı itmesini istiyorlar" diyen Yüksekdağ, "Çok net. HDP artık yegane muhalefet partisidir. Diğerlerinin birbirlerine yedek lastiklik yapmaktan başka fonksiyonu kalmadı. Meclis’i merkez alan demokratik kurucu süreç başlatılmalı. Ama yok, bunlar Meclis’ten kaçıyor, tüm kurumlar Saray’a bağlanıyor. Milyonlarca oy çöpe atılmış durumda. Niye seçim yapıldı peki? Madem bu Meclis’i tanımayacaktınız, niye bu oyunu oynadınız?" şeklinde konuştu.

'ASKER SİVİLLERE, SİVİLLER DEMOKRASİYE BAĞLANMALI'

Yüksekdağ sözlerini şöyle tamamladı, "Askeri kurumların sivil yönetime bağlanması doğrudur. Ama sivil yönetimin de demokrasiye bağlanması gerekir. Hile, hakaret, şiddet siyaseti yapmadık. Davaları çeksin, çekmesin biz sadece halkımıza hesap veririz. Başbakan “Tankların şehirlerde ne işi var“ diyor. Güler misin, ağlar mısın? Aylar önce biz sorduk bunu. Diyarbakır, Şırnak şehir değil miydi? Biraz tutarlı olun. Biraz adil olun!"