Boğaziçi Köprüsü'nün adı değiştirildi

Bakanlar Bakanlar dün gerçekleşen toplantısında önemli kararlar adlı. Boğaziçi Köprüsü'nün adı '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirildi. Askerin sivil makamlara bağlanması kararlaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti, CHP ve MHP liderleriyle görüşmesinin ardından yine Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. 3.5 saat süren ve 22.30 sıralarında tamamlanan toplantının ardından Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirildiğini söyledi.

Erdoğan'ın liderlerle görüşmesini değerlendiren Yıldırım, mutabakatla bir anayasa değişikliği yapılabileceğini belirtti. Yıldırım, anayasa değişikliği yapılması ile ilgili takvimin başladığını ifade etti.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK BAKANLIĞA BAĞLANIYOR

Toplantıda yeni kanun hükmünde kararnameyi de görüştüklerini belirten Yıldırım, "Buna göre, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığına bağlanacaktır. Bununla ilgili kararname yayımlanacaktır" dedi. (Ajanslar)