Kılıçdaroğlu, Erdoğan'dan özeleştiri isteyecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bu gün sarayda görüşeceği Erdoğan'dan özeleştiri isteyeceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarının sona ermesini de isteyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte saraya davet etti. Daveti kabul eden Kılıçdaroğlu, ilk kez "Kaçak saray" diye nitelediği ve iktidara geleceklerinde ODTÜ'ye bağışlayacaklarını açıkladığı Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidecek.

Cumhuriyet'ten Erdem Gül, CHP kulislerine dayanarak, Kılıçdaroğlu'nun daveti  “devlet işlerinin gerektireceği zorunluluk hali" olarak gördüğü için kabul ettiğini yazdı. Kılıçdaroğlu, bu  gün saat 14.00'te gerçekleşecek görüşmeye gitmeden önce 11.00'de partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) toplayacak. Erdem Gül'ün haberine göre Kılıçdaroğlu, sarayda Erdoğan'a karşı şöyle bir tutum sergileyecek:

-CHP lideri darbe girişimi öncesi ve sonrasına ilişkin eleştirilerini bizzat Erdoğan’ın yüzüne söyleyecek. 14 yıllık AKP politikalarını gündeme getirerek özeleştiri isteyecek.

-Darbenin halka, demokrasiye, özgürlüklere karşı yapıldığını vurgulayacak ve “Darbe girişimi parlamenter demokratik sistemimize yöneliktir” diyerek başkanlık sistemi tartışmalarının sona ermesini isteyecek.

-Darbenin Fethullah Gülen yandaşları tarafından yapıldığının gündeme gelmesi durumunda Kılıçdaroğlu CHP olarak geçmişten bu yana devletteki cemaatçi ve Gülen yanlısı yapılanmayı gündeme getirdiklerini ancak sözlerinin dinlenmediğini söyleyecek. bu eleştirileri nedeniyle AKP tarafından suçlamaların hedefi haline geldiklerini anlatacak.