HDP'li belediyelere OHAL değil torba yasa

HDP'li belediyelerin kayyıma devredilmesini öngören adımların, OHAL değil torba yasa ile atılacağı açıklandı. Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, torba yasanın yakında Meclis'e getirileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'daki belediyelerin durumunu Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasıyla değil, kısa sürede Meclis'e getirecekleri Torba Yasa'yla ele alacaklarını söyledi. Özhaseki, "Bu konuda Kandil’in tehditleri bizi bağlamaz. Teröre bulaşanlara seyirci kalamayız" dedi. Açtığı davalar nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarındaki kırgınlığın, darbe girişimi sonrası giderildiğini ve aralarında sıcak bir diyalog başladığını belirten Özhaseki, hem Kılıçdaroğlu'na hem MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye darbe girişimine karşı takındıkları tavır nedeniyle teşekkür etti.

'DOĞU'DA SIKINTI VAR'

Doğu ve Güneydoğu’daki belediyelerle ilgili sıkıntıları olduğunu belirten Mehmet Özhaseki, "Ancak, bunu OHAL veya kanun hükmünde kararname çıkartıp, aşırı biçimde kullanmamayı kararlaştırdık" dedi.

(DHA)