Davutoğlu'ndan alınan yetki Binali Yıldırım'a teklif edildi

Ak Parti MKYK üyeleri, Davutoğlu'ndan alınan 'atama yetkisi'nin halefi Binal'i Yıldırım'a verilmesi için girişimde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan görevi bırakmasından kısa bir süre önce alınan 'il ve ilçe başkanlarını atama yetkis' Başbakan Binali Yıldırım'a teklif edildi.

Başbakan  Yıldırım’ın başkanlığında geçen hafta toplanan Ak Parti Merkez karar ve Yürütme Kurulu'nda (MKYK) yetki konusu gündeme geldi. Bazı MKYK üyeleri, yetkiyi Yıldırım’a vermeyi önerdi. Ancak Yıldırım, “Gerek yok, şimdilik kalsın” diyerek öneriye sıcak bakmadı ve yetkinin MKYK’da kalmasını istedi.

Yıldırım, genel başkan seçildiği son kongrede 50 kişilik MKYK listesinin yarısını değiştirmişti.

46 ÜYE İMZA ATTI

AKP MKYK’nın sözkonusu yetkiyi kendisinden alması üzerine Ahmet Davutoğlu, görevini bırakmak zorunda kalmıştı. Erdoğan’la istişare etmeden 15 il başkanı ve 65 ilçe başkanını değiştirmesi partide büyük krizi neden olmuş, 29 Nisan’da yapılan toplantıda 50 MKYK üyesinden 46’sı imza toplayarak yetkinin Davutoğlu’ndan alınmasını sağlamıştı.

Davutoğlu, ‘refiklerim (arkadaş)’ diye nitelendirdiği MKYK üyelerine bu kararlarından ötürü şu sözlerle sitem etmişti:

“Yola çıktığım arkadaşların benimle olduğuna emin olmak istedim. Benimle olmadıklarında da bunu söylemelerini istedim. Son MKYK’de yaşananları, ki ilk imzayı kendim attım, takip edilen yöntemi refik olma özelliğiyle bağdaştıramadım. Refik ve hedef önemliyse hepimizin muhasebe yapmamız gerekiyordu. Refiklerimin de benim de. Cumhurbaşkanımız dahil, siyasi tecrübesine güvendiğim dostlarımla istişareler neticesinde, AKP’in birliği, devamı için refikin değişmesindense genel başkanın değişmesi fikri bende hasıl oldu.”

Haberin tamamı