HDP'li 8 milletvekilinin fezlekesi mahkemeye gönderildi

Adalet Bakanlığı dokunulmazlıkları kaldırılan, aralarında eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de olduğu, 8 HDP milletvekilinin dosyasını mahkemeye gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Adalet Bakanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinden Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Çağlar Demirel, Dirayet Taşçı, Alican Ünlü ile Nadir Yıldırım ile ilgili hazırlanan fezlekeleri, yargılamanın devam ettiği Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Söz konusu 8 HDP'li milletvekili Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan KCK ana davasının sanıkları arasında yeralıyor.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İFADEYE ÇAĞRILDI

Daha önce de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, talimat ile ifadesi alınması için Ankara Cumhuriyet savcılığınca ifadeye çağrılmıştı.

Demirtaş ve Yüksekdağ’ın yanı sıra HDP Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Bedran Öztürk’ün de dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ifadeye çağrıldıkları belirtildi.

Daha önce ifadeye çağrılan HDP’li milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Burcu Çelik Özkan ve Ayhan Bilgen de telefonla mahkameye gitmedi.

HDP, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ortak bir savunma yayınlamıştı.

Tüm milletvekilleri bu ortak savunmayla bu değişikliğin demokratik siyaseti tasfiye etmeye dönük olduğunu belirterek, “Sizden hiç bir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir” diyecek.