Erdoğan, YPG'yi hedef aldı: O paçavralar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu koridorunda asılı olan YPG ve YPJ bayrakları için 'paçavra' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen iftara katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu duvarına Halk Savunma Güçleri (YPG) ve Kadın Savunma Güçleri (YPJ) bayraklarının asılmasını eleştirdi.

Suriye'de bulunan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kolu olan YPG ve YPJ bayraklarının Avrupa Parlamentosu (AP) koridorlarına asılması, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında ağır sözlerle eleştirildi. HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın, AP ziyaretinde çekilen fotoğraflarda duvarda YPG bayrağı görülüyordu.

Dün düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada AP'ye seslenen Erdoğan, "Ben buradan, bu akşam, bu anlamlı toplantıda Avrupa parlamentosuna sesleniyorum. Sizler parlamento binasının koridorlarına asmış olduğunuz o bölücü terör örgütlerinin bayraklarıyla nereye mesaj vermeyi istiyorsunuz? O paçavralarla nereye mesaj vermek istiyorsunuz? Bilesiniz ki bunlar Türkiye’nin gönlünü yapmanıza yetmez. Türk milleti bunların hesabını vakti zamanı geldiğinde gereken kişilere de sormasını bilecektir" dedi.

HDP'li milletvekillerini de eleştiren Erdoğan, "Meydan okuyorlardı, ‘dokunulmazlıkları kaldıralım hazırız diyorlardı.’ Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldikten sonra feryat ettiler. Şimdi bakın batıda dolaşıyorlar" şeklinde konuştu.