Politico: ABD, mülteci kampına saldırı için İsrail’den açıklama istedi

ABD basınına konuşan ABD’li bir yetkili, ABD’nin Gazze’deki Cibaliya Mülteci Kampı’na ilk saldırısının ardından İsrail’den açıklama talep ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerinin Gazze’deki Cibaliya Mülteci Kampı’na yönelik ilk saldırıyla ilgili olarak İsrail’den açıklama talep ettiği ileri sürüldü.

Politico'dan Lara Seligman ve Alexander Ward’ın Beyaz Saray’dan bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Pentagon, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik ilk saldırısının ardındaki düşünce ve süreç hakkında bilgi talebinde bulundu.

‘İSRAİL’DEN DAHA FAZLA SİVİL CAN KAYBINI ENGELLEMESİ İSTENDİ’

İsmi verilmeyen yetkili, Pentagon’un ayrıca İsrail’den, ‘sivillerin zarar görmemesini sağlamak için çaba sarf etmesini’ istediğini söyledi. Yetkilinin paylaştığı bilgilere göre, Pentagon, İsrail’in sivillerin zarar görmesini engellemek için ‘hassas hedefleme’ yapmasını istedi. Yetkili, “ABD Cibaliya’ya ilk saldırı için açıklama istedi” diyerek İsrail’den ‘daha fazla sivil can kaybını engellemek için daha fazla şey yapmasının istendiğini’ aktardı.

‘BIDEN YÖNETİMİ SALDIRILARIN YAVAŞLATILMASI İÇİN BASKI YAPTI’

ABD Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili bir üyesi de ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin özellikle Cibaliya Mülteci Kampı’na yapılan saldırının ardından İsrail hükümetiyle özel görüşmelerde saldırıları yavaşlatmaları konusunda baskı yaptığını dile getirdi.

Temsilciler Meclisi üyesi, açıklamasında, Demokratların saldırıların devam etmesi durumunda İsrail’i cezalandırmak için bazı önlemleri tartıştığını ve gerektiğinde belli mekanizmaların devreye konulabileceğini sözlerine ekledi.

PENTAGON: YARDIM ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN KULLANILMALI

Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder de 2 Kasım Perşembe günü basına yaptığı açıklamada, "İsrail de dahil olmak üzere ortaklara, askeri yardım sağladığımızda bu desteğin, savaş hukuku ve sivillerin korunmasıyla ilgili yükümlülükler de dahil olmak üzere uluslararası hukuka uygun olarak kullanılması gerektiğini açıkça belirtiyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)