Polisten futbol takımının sembolünün olduğu pankarta ret: 'Siyasi'

İzmir'de Altınordu ile karşı karşıya gelen Zonguldak Kömürspor taraftarı takımının sembolünün olduğu pankartla stada girmek istedi. Ancak polis, pankartın siyasi olduğunu belirterek içeri almadı.

Taraftarın hazırladığı pankartın üstündeki semboller, takıma ait.
Google Haberlere Abone ol

ZONGULDAK - İzmir'de, dün oynanan 2’nci Lig müsabakasında Altınordu ile Zonguldak Kömürspor karşı karşıya geldi.

Kümede kalma müsabakasını İzmir temsilcisi Altınordu 3-0 kazandı. Ancak deplasmana gelen Zonguldak Kömür Spor taraftarlarının yanlarında getirdiği pankart stadyuma alınmadı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Spor Şubesi, Zonguldak Kömür Sporu izlemek için Soma’dan gelen Alperen Tuna'nın kendi imkanlarıyla hazırladığı pankartı siyasi olduğu gerekçesiyle stadyuma almadı. Ancak Tuna, takımın sembolünün çekiç-tokmak olduğunu belirterek yaşanan duruma tepki gösterdi. 

'ORAK-ÇEKİÇ ZANNETTİLER'

Pankartı kendi elleriyle yaptığını, boyamak için iki gün uğraştığını ifadenden Alperen Tuna, “Önce misafir takımın iki pankartı dışında pankart almayacaklarını söylediler. Daha sonra tribün liderimiz Taner Aslantürk polise, ‘Diğer pankartı alıp çocukların pankartını asalım. Çocuklar emek harcamış’ dedi. Ancak polis bu sefer de 'üzerinde orak-çekiç amblemi var' diyerek pankartı içeri sokmamıza izin vermedi. Ben de takımın ambleminde tokmak-çekiç olduğunu, o zaman takımın da stadyuma alınmaması gerektiğini ifade ettim. Buna rağmen pankartımıza el koyan polis maçtan sonra pankartı bize iade etti” dedi.

Yaşanan olayı sosyal medyasında paylaşan Mustafa Tuna ise oğluna yapılan muameleye tepki göstererek, “Bugün İzmir'de Altınordu ile Zonguldakspor arasında oynanan 2.Lig müsabakasında İzmir Emniyet Müdürlüğü Spor Şubesi bir skandala imza attı. Oğlumun, el emeği ile hazırladığı pankart üzerinde 'çekiç tokmak' işareti var diyerek stadyuma sokulmadı. Sizin o rahatsız olduğunuz şey şanlı Zonguldaksporun armadısır. Madencinin onurudur, şerefidir. İzmir Emniyet Müdürlüğü Spor Şubesini bu akıl almaz tutumundan dolayı şiddetle kınıyorum. Anladığım kadarıyla orak-çekiç zannettikleri için pankartı stada sıkmak istememişler” ifadelerini kullandı. 

(HABER MERKEZİ)