VİDEO

Polisten Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine: Her türlü gözaltına alınacaksınız

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasına karşı başlayan protestolar devam ediyor.

Kampüste protesto düzenlemek isteyen öğrenciler, polis engeliyle karşılaştı. "Gözaltına alınmak istemiyoruz" diyen öğrencilere polis, "Her türlü gözaltına alınacaksınız. Geliyorsanız teker teker sizi götürelim, gelmiyorsanız zorla götüreceğiz, bu kadar basit" şeklinde karşılık verdi.

Daha sonra 45 öğrenci yerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, öğrencilerin 41'inin sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılacağını, 4'ünün ise savcılığa götürüleceğini söyledi.

Sera Kadıgil, "Bugün Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyumun çıkardığı olay neticesinde 45 öğrenci gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiler. Avukatlardan aldığımız bilgiye öğrencilerin 4'ü savcılığa çıkarılacak. Geri kalan 41 öğrenci ise serbest bırakılacak. Bugün çıkan bütün olayların tek sorumlusu kayyum rejimi ve orada aylardır duran tenteyi kaldırmaya bir anda karar veren özel güvenlik ve elbette onlara bu emri verendir. Boğaziçi vazgeçmiyor. Biz de onların yanındayız" dedi.

Barış Atay ise "Şunu söylemek gerekiyor ki kayyum emrini veren de orada kendisini rektör zannederek duran kayyumda bu direnişin sonunda vermeye çalıştıkları kavgayı kaybedecekler" diye konuştu.