Polisin 'yanlış' ikizi yakalaması Meclis gündeminde

Diyarbakır’da Hüseyin Kocakaya'nın yerine kanser hastası olan tek yumurta ikizi Hasan Kocakaya’nın tutuklanması Meclis gündemine taşındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Diyarbakır’da polis "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla aranan ‘Hasan Kocakaya’ yerine kanser tedavisi gören ikiz kardeşi Hüseyin Kocakaya’yı gözaltına aldı. Kocakaya ailesinin ve avukatların tüm girişimlerine, karakoldaki parmak izi tespitine rağmen Hasan Kocakaya, ‘Hüseyin Kocakaya’ denilerek tutuklandı ve Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na başvuruda bulunarak konuya dair adım atılmasını talep etti. Polisin Kocakaya ailesine, "Hüseyin'i getirin, Hasan'ı alın" dediğini de hatırlatan HDP’li Kaçmaz başvurusunda, “Halk fıkralarında rastlanacak bu durumun Türkiye’de gerçekleşmiş olması yargıya güvenin neden azaldığına açıklayıcı bir örnek olmuştur. Hasan Kocakaya’ya yönelik hak ihlali söz konusudur. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun konu hakkında bilgi edinmesi ve gerekli adımları atmasını arz ve talep ederim" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan HDP’li Kaçmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da konuya dair dilekçe gönderdi. Kaçmaz, Adalet Bakanı Bozdağ’dan söz konusu hak ihlalinin giderilmesini talep etti.