Polis 'seri tecavüzcü' olduğunu itiraf etmişti: Londra Emniyet Teşkilatı'na dava

En az 49 kez cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf eden Carrick'in suçlarının tespiti konusunda Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'nın başarısız olduğunu söyleyen kadınlar, dava açmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra'da David Carrick isimli polis tarafından cinsel saldırıya uğrayan altı kadın, Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'na dava açacaklarını duyurdu. Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'na mensup Carrick, 20 yıl boyunca 12 kadına en az 49 kez cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf etmişti. Görevini 'kurbanlarını korkutmak için kötüye kullandığını' söyleyen Carrick, polis teşkilatının Parlamento ve Diplomatik Koruma Komutanlığı adlı özel bir biriminde görev yapıyordu.

'İNSAN HAKLARI YASASI İHLAL EDİLDİ'

Kadınlar, emniyet teşkilatının Carrick'in suçlarını tespit etme ve cinsel saldırıları durdurma konusunda başarısız olduğunu, eline geçen fırsatları değerlendirmeyen teşkilatın İnsan Hakları Yasası'nı ihlal edildiğini bildirdi.

36 KEZ MÜEBBET VERİLDİ

Carrick, cinsel saldırıda bulunduğu kadınlardan birini evindeki merdivenlerin altındaki küçük bir dolapta zorla tuttuğunu da söylemişti. Görevinden uzaklaştırılan Carrick hakkındaki soruşturma, Ekim 2021'de bir kadının şikayetiyle başlamıştı. 24'ü tecavüz olmak üzere toplam 49 ayrı suçu kabul eden Carrick, yargıç Cheema-Grubb tarafından 36 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER)