Polis lojmanında ölü bulunan kadının ailesi: İntihar etmesi mümkün değil

Manisa'da polis lojmanında başından vurulmuş halde bulunan Yeşim Akbaş'ın annesi "Benim kızım intihar edecek biri değil. Silahtan çok korkardı. Silahla intihar etmesi mümkün değil" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Demirci ilçesindeki polis lojmanında başından tabanca ile vurulmuş halde bulunan Yeşim Akbaş'ın (26) ölümüne ilişkin soruşturmada ikinci kez gözaltına alınan komiser yardımcısı Doğancan Yıldız'ın (32) tutuklanmasının ardından anne Aysun Akbaş (54), açıklamalarda bulundu.

'BİZDE NE BAYRAM KALDI NE DE DÜĞÜN'

Yeşim Akbaş'ın ailesi, bayramın birinci günü kızlarının mezarını ziyaret etti. Anne Aysun Akbaş tutuklama kararına ilişkin, "Bu karar acımı az da olsa hafifletti. Dışarıda olduğunu bilmek bizim için berbat bir duyguydu. Olaydan 4 gün önce bize gelip, evlenmek istediklerini söylediler. Kızım aşırı heyecanlıydı. Benim kızım intihar edecek biri değil. Silahtan çok korkardı. Durduğu yerde patlayacağını düşünürdü. Su tabancasıyla dahi oynamayan bir çocuktu. Silahla intihar etmesi mümkün değil. Hayat dolu kızım da biz de bir daha bayram yüzü göremeyeceğiz. Onun da bir daha bayram yüzü görmesini istemiyorum. Annesi onu cezaevinde ziyaret ettiğinde sevebilecek ama ben kızımın toprağını seveceğim. Kızım her gün rüyalarıma giriyor. Bizde ne bayram kaldı ne de düğün. Onun ağırlaştırılmış müebbet cezası almasını istiyorum. Başkalarının da yavrularına zarar vermemesi için asla dışarıya çıkamasın" ifadelerini kullandı.

'BİR NEBZE DE OLSA İÇİMİZ RAHATLADI'

Adaletin yerini bulmasını istediklerini söyleyen baba Mustafa Akbaş (64) ise "Çocuğumuzu kaybettiğimiz için moralimiz çok kötü. İlk etapta adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Tekrar gözaltına alınıp, tutuklandığını öğrenince bir nebze de olsa içimiz rahatladı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Şahıs içeri alındı. Görev yaptığı ilçede çok sayıda olaya karıştığını, hatta tacizde bulunduğu için Demirci ilçesine sürüldüğünü duyduk. Buraya gelmesi doğru değil, görevden alınması gerekirdi" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)