Polis kurşunuyla öldürülen Ekinci'nin babası: 4 çocuğum vardı, birini devlet aldı

Diyarbakır’da ‘dur ihtarına’ uymadığı iddiasıyla polis kurşunuyla öldürülen Mikail Ekinci’nin babası Abdurrahman Ekinci “4 çocuğum vardı, birini devlet aldı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ne bağlı Adalar Köyü’nde hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle, polisin evine baskın düzenlediği 28 yaşındaki Mikail Ekinci, “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla polis kurşunu ile öldürüldü.

Ekinci’nin babası Abdurrahman Ekinci’ye “Dün sabah saatlerinde 60 araçla 200’e yakın özel hareket polisi evimize baskın yaptı. Hepsinin yüzü kapalıydı. Hepimizi yere yatırdılar. Çocuğundan yaşlısına kadar hepimize vurdular. 3 yaşındaki çocuğu bile yere yatırdılar. Böyle bir devlet olmaz” dedi.

'SAĞ YAKAYABİLİRLERDİ'

Amida Haber'den İlyas Akengin'in haberine göre, oğlu hakkındaki yakalama kararını doğrulayan Abddurrahman Ekinci, şöyle devam etti: “Özel harekatçılar oğlumu sırtından vuruyorsa ayağından da vurabilirdiler. Çünkü bunun eğitimini görüyorlar. Köy komple olayı görüyor. Bu kaos yaratmaktır. Bütün çocuklarım bu olaya tanık oldular. 3 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki kişiye kadar şiddet uyguladılar. Bu çocuklar Türkiye’ye karşı düşman oldular. Çermik halkı bunu kaldıramaz. Devletin görevi adamı yaşatmaktır öldürmek değil. Eğer öldürüyorlarsa görevlerini aşmışlar ve gayrı resmi işler yapıyorlar. Devletin görevi nedir?”

'SAVCI BEKLEMEDEN CENAZE GÖTÜRDÜLER'

Savcıya bugün ifade vereceğini dile getiren Ekinci, “Bunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Sonu ölümde olsa, Ekinci ailesinden bir kişi kalmasa bile bu olayın peşini bırakmayacağım. Gözlerimizin önünde vurdular. Vurdukları gibi ambulans çağırıp oğlumun cenazesini götürdüler. Adliye, savcıyı beklemeden direkt götürdüler. Ölen bir insan savcı gelmeden nasıl kaldırıp götürüyorsun. Savcı beklenmeden kaldırdılar. Görgü tanıkları var” diye konuştu.

'İSRAİL'İN FİLİSTİN'E YAPTIKLARINI BİZE YAPTILAR'

Uzun süre özel hareket polislerinin köyden çıkmalarına izin vermediğini kaydeden Ekinci, “Birçoğumuzda darp izleri hala mevcut. Dün hastaneye gidip rapor alamadık. Böyle bir devlet olamaz. İsrail’in Filistin’e yaptıklarını burada aynısını bize yaptılar. 60 yaşındayım. 4 çocuğum var, birini devlet aldı benden” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

 

İki yıl önce Ekinci ve Aydın aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kan davası çıktı. İki yıl önce Aynalı Köyü'nde yaşanan kavgada Kemal Ekinci hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Bu olaydan iki ay sonra husumetli aileler Çermik İlçesi Sinek Köprüsü üzerinde Cemal Aydın saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İddiaya göre Aydın cinayeti nedeniyle 28 yaşındaki 3 çocuk babası Mikail Ekinci şüpheli olarak aranıyordu. Bu sabah yapılan ihbar üzerine Jandarma Ekinci’nin yaşadığı Adalar Köyü’ne operasyon düzenledi. Jandarmanın geldiğini gören Ekinci motorla kaçmaya çalıştı. Jandarmanın ‘dur’ ihtarında bulunduğu, ihtara uymayan Ekinci’ye ateş açtı. Açılan ateş sonucu Ekinci olay yerinde hayatını kaybetti. (HABER MERKEZİ)