Polis görüntüdeki polisi tespit edemedi, 'takipsizlik' kararı verildi

Nusaybin'de darp edilen Nurullah S.'nin başvurusu üzerine kamera kayıtları incelendi. Savcılık takipsizlik kararı verdi. Gerekçe de ise polisini polisi tespit edemediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Nusaybin ilçesinde 21 Mart 2022’deki Newroz kutlamasının ardından kitle dağılırken gözaltına alınan gençler darp edildi. Cep telefonuyla çekilen görüntünün ortaya çıkmasıyla darp edilen gençlerden Nurullah S. ve ailesi polisler hakkında Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukatı aracılığıyla suç duyurunda bulundu. 6 polis hakkında, “Görevi Kötüye Kullanma, Basit Yaralama” suçlamasıyla açılan soruşturmada savcılık, polisler “teşhis edilemediği” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. 

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE YER VERİLDİ

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre soruşturmada, mevcut kamera görüntülerine yer verilerek, “Anlaşılacağı üzere bir polis memurunun ayağıyla tekme atmak suretiyle müştekinin kafasının sol kısmına ve omzuna, yumruk atmak suretiyle müştekinin darp edildiği ve ayrıca müştekiye yönelik ‘sinkaflı küfür, başıma terörist mi oldunuz lan, başını köpek gibi aşağıya eğeceksin, seni öldürürüm, seni döverim, sinkaflı küfür’ şeklinde tehdit ve hakarette bulunduğu…” denildi. 

DARP RAPORU

Hastaneden darp raporu alan Nurullah S.’nin vücudundaki sıyrıkların giderilebilir şekilde yaralandığı belirtildi. Soruşturmada, şüphelilerin alınan ifadelerinde, üzerlerine atılı suçlamaları inkar ettikleri ve şahsa yönelik herhangi bir hakaret ve darp uygulamadıkları iddiasına da yer verildi. 

TESPİT EDİLMEDİ 

Görüntüdeki zırhlı araç ve polislerin tespiti için uzmanlık raporları talep eden savcılık, takipsizlik kararını da yine bu rapor ve incelemelerine dayandırması dikkat çekti. Takipsizlik kararında, Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nın uzmanlık raporuyla, videonun tek açı, görüntü kalitesi ve çözümlemenin düşük olduğu, aracın koyu renkte olması ve videoda gürültüler (bozulmalar) olması nedeniyle zırhlı aracın plaka ve kodunun tespit edilemediği iddia edildi. Savcı, kamera görüntülerinin yapılan incelemesinde olayda bulunan 6 polisin numaralandırıldığı ve eylemi gerçekleştiren şahsın 4 numaralı şahıs olduğu, ancak kim olduğuna dair görüntü kalitesinin kötü ve iyi olmaması sebebiyle Nusaybin İlçe Jandarma Komutanlığı ve Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğünün ayrı ayrı yapılan araştırmasında, tespitin mümkün olmadığına dair tutanakların tanzim edildiği ileri sürüldü. 

KOVUŞTURMAYA YER YOK

Takipsizlik kararında, “Bu nedenlerle şüphelilerin olay sırasında görevli olması dışında ve bu hususun kamu davası açmaya yeterli şüphe oluşturmayacağı, olay sırasında her ne kadar da kelepçeyi takan polis memurunun Çağatay Ö. olduğu tespit edilmiş ise de eylemi gerçekleştiren şahsın ayakta duran ve 4 numara olan şahıs olduğu, şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediklerine dair kamu davasını açmaya yeterli şüphe oluşturacak herhangi bir delil, kanıt veya emarenin elde edilemediği anlaşılmakla kovuşturmaya yer yok” denildi. (HABER MERKEZİ)
 

Etiketler Nusaybin darp polis