'Pişmanım' dedi, kendini ihbar etti: Üç boyutlu yazıcıyla silah üretmiş

İsveç'te, üç boyutlu yazıcıyla 50 adet silah üretip suçlulara sattığını itiraf eden kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

İsveç Polisi'nin Skaraborg'da bulduğu üç boyutlu yazıcıyla üretilen silahlardan biri. Kaynak: İsveç Polisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç'in Gotland Adası'nda, bir erkek polis karakoluna giderek üç boyutlu yazıcıyla silah ürettiğini itiraf etti. Bunun üzerine, polis silahların kime ve nasıl satıldığını ortaya çıkarmak için soruşturma başlattı. Aftonbladet gazetesinin aktardığına göre, üç boyutlu yazıcıyla yaklaşık 50 tam silah ürettiğini belirten kişi 'pişman olduğunu' söyleyerek kendini ihbar etti. 

BAZI METAL PARÇALAR DIŞINDA HER PARÇA ÜRETİLEBİLİYOR

Üç boyutlu yazıcılarda üretilen silahların polisin gündeminde olduğu İsveç'te, bu tür silahlar imal edilmesi kolay ve ucuz, yok edilmesi de basit ve izinin sürülmesi güç olduğu için suç şebekeleri tarafından oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Gazeteye bilgi veren bir muhbire göre, bazı metal parçalar dışında her parça üç boyutlu yazıcıda üretilebiliyor.

DAVA 'FRANK' SORUŞTURMASI ALTINA GİRDİ

Söz konusu dava, İsveç'te ekim ayında ölümcül silahların kullanıldığı tüm vakaların envanterini çıkarmak üzere başlatılan 'Frank' isimli soruşturma kapsamına girdi. Eylül ayında, Skaraborg kentinde üç boyutlu yazıcıda çok sayıda silah, silah parçası ve mühimmat üreten bir erkek suçlu bulunmuştu. Temmuz 2022'de de,  Uddevalla kentinde uyuşturucu suçlarından hüküm giymiş bir kişinin evinde 3D yazıcıda üretilmiş silahlar tespit edilmişti. (DIŞ HABERLER)