Pınar Karşıyaka'nın gözü 10 Ocak'ta

İki sezondur İspanyol ekiplerine yenilerek Avrupa macerasına veda eden Pınar Karşıyaka bu sezon ilk maçta yendiği İspanyol Rio Breogan'la 10 Ocak'ta deplasmanda karşılaşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde geçen iki sezonda Play-In'de İspanyol ekiplerine elenen Pınar Karşıyaka, bu kez yine aynı ülkeden rakibi karşısında tur için avantaj yakaladı.

Play-In'de eşleştiği rakibi Rio Breogan'ı serinin ilk maçında Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nnda 89-85 yenen Kaf-Kaf, son 16 yolunda ilk adımı attı. Toplam 2 galibiyete ulaşan tarafın Avrupa'da yoluna devam edeceği seride ikinci maç 10 Ocak Çarşamba günü İspanya'da oynanacak.

Karşıyaka bu maçı da kazanırsa son 16 turuna kalacak. Yeşil-kırmızılı ekip mağlup olursa ise turu geçecek tarafı 17 Ocak'ta yine İzmir'de oynanacak son maç belirleyecek.

Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, Avrupa'da Play-In etabında önemli bir avantajı ellerine geçirdiklerini ancak henüz serinin bitmediğini söyledi. Ufuk Sarıca, "İyi bir maç oynadık. Rakibimiz zorluydu ama onlara karşı harika bir iş çıkardık. Breogan çok fiziksel bir takım, maç boyunca temaslı oynamaya çalıştılar. Rakibimizin fiziksel oyununa karşı iyi mücadele ettik, süre alan her oyuncumuz çok iyi mücadele etti. Kazanmayı hak ettik. Hatalarımız oldu ama bunlar basketbolu güzel yapan hadiseler. Yine de henüz hiçbir şey bitmedi, önümüzde en az bir maç daha var. O maçta da elimizden gelenin en iyisini yapıp seriyi bitirmeye çalışacağız" dedi. (SPOR SERVİSİ)